Zašto nam je potrebna klimatizacija?

Zašto nam je potrebna klimatizacija?

18 Aprila 2019,   By ,   0 Comments

S obzirom na vrijeme u kojem živimo, neklimatizirano okruženje je nezamislivo. Da bi shvatili značaj klimtizacije, u nastavku teksta ćemo istaći najznačajnije razloge posjedovanja klima uređaja.

Klima-uređaj nam omogućava da upravljamo temperaturom, čistoćom, distribucijom i vlagom zraka u prostoriji u kojoj boravimo.

  • Temperaturu možemo regulisati hlađenjem ili grijanjem, bez obzira na vanjske uvjete. To je komfor postignut na jednostavan način, a ekološki prihvatljiv, jer se energija vanjskog zraka prenosi i na unutrašnjost prostorije.
  • Čistoću i svježinu zraka obezbjeđuju filteri apsorbujući dim, prašinu i ostale nečistoće iz zraka. Nivo pročišćavanja zraka je podesiv i preporučljiv.
  • Distribucija zraka podrazumijeva razmjenu unutrašnjeg i vanjskog zraka ventilacijom koja može biti sastavni dio sistema klima uređaja. Čak i kada nije potrebna klimatizacija, ventilacije može zasebno raditi.
  • Vlažnost je iznimno bitna za kvalitet i svježinu zraka, a posebno što njena pravilna regulacija sprječava širenje lišajeva i plijesni. Ugodan nivo vlažnosti zraka za čovjeka je 40 % do 60 %.

Shodno navedenom, Imtec Vam nudi:

  • Obilazak prostorija planiranih za klimatiziranje
  • Konsalting i odabir najoptimalnijeg sistema klimatizacije
  • Isporuku, montažu i puštanje u rad
  • Edukaciju korisnika klima uređaja
  • Usluge redovnog servisiranja

Ukoliko Vas zanima preporuka klima-uređaja, izdvojit ćemo dva modela proizvođača Gree (GREE Electric Appliances, Inc. of Zhuhai), najvećeg specijaliziranog proizvođača klima uređaja na svijetu sa proizvodnjom u više desetina fabrika širom svijeta, sa preko 80.000 uposlenih, vlasnikom više od 22.000 prijavljenih patenata i godišnjim proizvodnim kapacitetom od preko 60 miliona kompleta klima uređaja kućne serije te 5,5 miliona kompleta uređaja komercijalne serije. Gree proizvodi su podijeljeni u 20 kategorija, sa 400 serija i preko 12.000 modela kod preko 400 miliona korisnika u svijetu.

Gree inverter Economical Lomo

Vanjska jedinica split sistema, zaštićena je od vremenskih uticaja, s ugrađenim kompresorom s inverterskom regulacijom snage i potrošnje, te svim potrebnim elementima za zaštitu, kontrolu i regulaciju uređaja i funkcionalan rad.

Unutrašnja zidna jedinica inverter sistema grijanja/hlađenja, opremljena 4-brzinskim elektromotorom, izmjenjivačem toplote s direktnom ekspanzijom freona, ukrasnom maskom, te svim potrebnim elementima za zaštitu, kontrolu i regulaciju uređaja i temperature.

Serija Lomo Economical ima hlađenje od 2500W – 6155W (vanjska temperatura od -15°C do 24°C), grijanje od 2800 – 6448W  (vanjska temperatura od -15°C do 43°C). Spada u energetsku klasu A++ sa SEER 6,1 i SCOP 4,0. Radi na radnom mediju R32A, sa sistemom za inteligentno ponovno pokretanje te integrisanim Wi-Fi okruženjem za globalno upravljanje. Za cjevovod, maksimalna visinska razlika je 10 metara, a maksimalna dužina instalacije od 15 – 20 metara, u ovisnosti od modela.

 

Gree Azuri ON/OFF model Titan

Za pozicioniranje Azuri klima uređaja u zasebnu klasu, zaslužne su sjajne performanse, kvalitet, pouzdanost, visok stepen energetske učinkovitosti te moderan dizajn i izgled unutrašnjih jedinica. Idealne su za kuću i manje kancelarijske prostore. Azuri klima uređaji nude najbolji omjer idealne temperature i minimalne potrošnje energije. Svojom paletom proizvoda, visokom energetskom učinkovitošću, ekološki prihvatljivim radnim medijom R410A pružaju vrhunski komfor za one koji žele samo najbolje za sebe i svoju porodicu.

ON/OFF serija Titan iz Azuri skupine

Vanjska jedinica je s ON/OFF regulacijom kapaciteta, zaštićena od vremenskih utjecaja, s ugrađenim kompresorom te svim potrebnim elementima za zaštitu, kontrolu i regulaciju uređaja i funkcionalan rad.

Unutrašnja zidna jedinica je s ON/OFF regulacijom kapaciteta. Odlikuje je LED zaslon, timer funkcija, samodijagnoza, automatsko pokretanje, inteligentno odmrzavanje i ugodan noćni rad.

Serija Titan ON/OFF ima hlađenje od 2,64 kW – 4,70 kW ( vanjska temperatura od -7°C do 24°C ), grijanje od 2,82 kW – 4,9 kW ( vanjska temperatura od 18°C do 43°C ). Spada u energetsku klasu A/A sa SEER 3,21 i SCOP 3,61. Maksimalna visinska razlika cjevovoda je 10 metara, a maksimalna dužina instalacije od 15 – 20 metara, ovisno o modelu.

Kontaktirajte nas na broj telefona 033 688 001, e-mail adresu prodaja@imtec.ba ili putem naših poslovnica.

IMTEC – Spajamo tehnologiju i ljude