Bitdefender obogaćen novom uslugom

Bitdefender obogaćen novom uslugom

22 Maja 2019,   By ,   0 Comments

Nove usluge obezbjeđuju vrhunsku sigurnost podataka i ekspertizu kompanijama i SOC timovima.

Bitdefender, globalni lider za cyber sigurnost koji štiti više od 500 miliona sistema u 150 zemalja, je objavio da proširuje svoju strategiju i portfolio uključujući više uslužno orijentisan pristup, a počinje od usluge obavještavanja o prijetnjama.

Managed Security Service Providers, sigurnosne konsultantske i velike kompanije, tražeći načine za bolje prepoznavanje prijetnji sada mogu integrisati u svoj sistem Bitdefender Advanced Threat Intelligence. Nastao je kao rezultat rada više od 800 inženjera i istraživača u Bitdefenderu i Cyberthreat Intelligence laboratoriji. Sveobuhvatne usluge Bitdefender Advanced Threat Intelligence-a omogućavaju sigurnosnim analitičarima otkrivanje prijetećih podataka i sadržaja na URL-ovima, IP-ovima, domenama, datotekama, komandnim i kontrolnim serverima i onim naprednim, stalnim prijetnjama. Ovo također pomaže korisnicima bolju identifikaciju kroz tzv. Indikator Kompromisa (IOCs) da u realnom vremenu mogu zaustaviti napad, dok je u toku, puno prije nego što se načini šteta.

Zapravo, ove godine IT odjeli i SOC-ovi širom svijeta tražit će dokazane, pouzdane proizvođače kao što je Bitdefender radi povećanja svojih sigurnosnih timova kroz povećanu preciznost i nivo detekcije. Prema Forresteru, 2019. godina je “godina sigurnosnih usluga” jer donositelji odluka o sigurnosti dosljedno navode i traže “poboljšavanje naprednih obavještajnih sposobnosti” kao jedan od tri svoja glavna prioriteta.

Bitdefender je poznat korisnicima kao brand s najvišim nivoima detekcije. Nedavno ga je 2018 AV-Comparatives prozvao “Izvanredan proizvod godine”, a također mu je i u AV-Test dodijelio vodeću poziciju u tri kategorije, uključujući titulu “Najbolja zaštita”. Bitdefender istraživači i njegova globalna zaštitna mreža identificiraju do 2.000.000 malvera i blokiraju više od 50 miliona zlonamjernih URL-ova dnevno. Oslanjajući se na više od 500 miliona „detektora“ širom svijeta, heuristike, medonosne klopke, zamki i rada s partnerima za cyber sigurnost, međunarodnim organizacijama i agencijama za provedbu zakona, Bitdefender pruža svojim partnerima i korisnicima najobuhvatniju zaštitu od prijetnji, kako ciljanih tako i onih neodređenih.

“Neupitno je da se kompanije sve više okreću nauci o podacima i sigurnosnim uslugama kako bi bile korak ispred napada cyber kriminala”, rekao je Harish Agastya, viši potpredsjednik Enterprise Solutions u Bitdefender-u. “Naša usluga Advanced Threat Intelligence omogućava našim korisnicima da iskoriste našu opsežnu, međunarodnu mrežu telemetrije i veliku organizaciju vrhunskih stručnjaka u industriji kojima inače ne bi imali pristup.”

Preuzeto sa zvanične stranice proizvođača BitDefender, iz rubrike „News“, objavljeno 09.04.2019. – https://www.bitdefender.com/news/bitdefender-broadens-services-play-with-new-threat-intelligence-services-3659.ht