Wireless rješenje je višestruko isplativije od provlačenja kabla i jednostavije je za korištenje

Wireless rješenje je višestruko isplativije od provlačenja kabla i jednostavije je za korištenje

16 Septembra 2019,   By ,   0 Comments

Ako ste u procesu uvođenja IT mreže ili poboljšanju postojeće, bežično  rješenje je višestruko isplativije od provlačenja kabla te jednostavnije za korištenje.

Zašto bežična/wireless rješenja?
U današnjem je svijetu ključno da Vaša firma/organizacija može brzo i efikasno prenositi i optimalno se koristiti velikim količinama informacija. Za firme/organizacije sa više lokacija, kvalitetna komunikacija ove vrste može biti zahtjevan i skup zadatak. Brza, sigurna, pouzdana, te cjenovno prihvatljiva mreža važan je faktor Vašeg uspjeha.

Neka wireless bude Vaš izbor
Bez obzira kreirate li ispočetka, proširujete ili mijenjate postojeću, bežična mreža pouzdano je i najisplativije rješenje.

Usporedba sa žičanom vezom
Bežična veza osigurava Vam karakteristike kao i žičana mreža, ali bez ograničenja koja žičana mreža nameće i bez troškova kabliranja.

Jednostavnost i fleksibilnost
Instaliranje je brže nego kod žičanih mreža. Bežične mreže mogu se brzo, jednostavno i povoljno prilagoditi promjenama u komunikacijskim potrebama.

Pouzdanost i Sigurnost
Profesionalno postavljene bežične mreže pouzdane su kao i tradicionalne žičane mreže, omogućuju ujednačen protok. Sigurne su kao i žičane mreže tako da je prisluškivanje i nedopušteno povezivanje praktično nemoguće.

Ekonomičnost i cijene
Povezivanje LAN mreže bežičnom vezom značajno je povoljnije nego dodavanje dodatnih žica ili postavljanje nove žičane mreže. Bežična infrastruktura zahtijeva puno manje redovnog održavanja i manje je podložna kvarovima u odnosu na tradicionalne žičane mreže.

Raznolikost primjene
Bežične veze optimalno su rješenje:

– za lokalne mreže, npr. unutar objekta
– za Point to Point veze: npr. povezivanje dvije ispostave iste firme
– za Point to Multipoint: npr. povezivanje centralnoga skladišta sa prodajnim mjestima.

Ukoliko imate određenih pitanja, budite slobodni da nas kontaktirajte na broj telefona 033 688 002, e-mail adresu prodaja@imtec.ba ili posjetite jednu od naših poslovnica.

Spajamo tehnologiju i ljude