Smart meeting pro software

Smart meeting pro software

Kao ovlašteni partner Smart interaktivne opreme, IMTEC d.o.o. Sarajevo u mogućnosti je da poslovnim korisnicima touch rješenja ponudi i vrhunsku aplikaciju za jednostavnije obavljanje poslovnih procesa.

Ovaj moćan softver vizualne kolaboracije omogućava korisnicima stvaranje i čuvanje ideja u gotovo neograničenom interaktivnom nevezanom radnom prostoru, kao i da prave bilješke u bilo kojoj dostupnoj aplikaciji, održavaju sastanke i jednostavno komuniciraju. Ciljana grupa korisnika su poslovni korisnici, a osnovna namjena održavanje poslovnih sastanaka, seminara, i sl.

Osnovne karakteristike ove aplikacije su pobrojane ispod, a veliki broj pozitivnih komentara i ocjena se može naći na internetu, objavljenih od korisnika aplikacije. Na Vama je da olakšate svoj i rad svojih kolega koristeći napredna tehnološka rješenja.

Nevezani radni prostor

Nemojte se zamarati brisanjem. Samo nastavite raditi. Nema ograničenja radnog prostora. Umetnite slike, hiperlinkove ili druge datoteke na kojima morate raditi. Pišite digitalnom tintom, uvećavajte ili umanjujte sadržaj pokretom i olovkom u radnom prostoru.

Pišite u bilo kojoj aplikaciji

SMART Ink Vam omogućava pisanje u bilo kojoj aplikaciji koju koristite, bilo da se radi o PDF-u, PPT-u ili softveru specifičnom za pojedinu industriju kao što je AutoCAD. Potpuno podržava operativni sistem Windows 10.

Prirodna interakcija

Dodir je precizan, tako da se rad odvija tečno, bez prekida. Šta god da radite – pišete olovkom, povlačite sadržaj ili zumirate – softver odgovara tačno, bez odgađanja.

Radarski prikaz

Držite pregled vašeg sadržaja koji se prikazuje u stilu karte vaše trenutne lokacije i sadržaja izvan vašeg trenutnog prikaza, a također se možete kretati po različitim područjima vašeg radnog prostora.

Spojite više ekrana

Spojite do 16 ekrana u isti radni prostor. Napišite zabilješku na jednom ekranu i to prikažite na sve ostale ekrane u isto vrijeme.

Organizator

Kontrolišite sadržaje, i odlučujte koji sadržaj se pojavljuje na kojem ekranu, te se pobrinite da najbolje iskoristite postavku povezanih ekrana.

 

Integracija sistema Microsoft Exchange i Office 365

 Sinhronizirajte kalendar sistema Microsoft Office sa SMART MeetingPro aplikacijom. Pristupite prilozima, dnevnom redu i listi učesnika, a također možete poslati automatski bilješke svima kojima želite nakon sastanka.

Integracija s programom SMART Bridgit® Conferencing

SMART MeetingPro automatski stvara i pokreće SMART Bridgit modul u vašoj sali za sastanke, kao i u svakoj drugoj pridruženoj sali. Zasebna licenca je potrebna za Bridgit.

Jedinstvena fleksibilnost komuniciranja

Kada se koristi sa softverom za kolaboraciju na daljinu poput Bridgit Conferencing softvera (npr. Skype i WebEx), udaljeni učesnici mogu pridonijeti svojim bilješkama i idejama.

Prilagodljiva poslovna galerija

Izradite prilagođene galerije koristeći template vaše kompanije ili uobičajenih slika.

Adobe PDF integracija

Umetnite digitalnu tintu izravno u Adobe PDF datoteke i atribut pojedinačnih korisnika na bilo koju PDF oznaku. Podržano je u okviru jedne sale ili udaljenom kolaboracijom preko Bridgita. Također možete odmah uvesti PDF datoteke u radni prostor.

IMTEC Solutions Tim

Sarajevo, 23. aprila 2018. –Zajedno sa predstavnicima svjetskih tehnoloških kompanija SMART i NEC na Konferenciji za medije upriličenoj zadnjeg dana 30. po redu Međunarodnog sajma knjige u Sarajevu ukazali smo na potrebu investiranja u znanje. Pod motom «Znanje je moć, a nove tehnologije su tu da nam pomognu», smo od 18. do 23. aprila prezentirali najnovija tehnološka rješenja za unaprijeđenje metoda sticanja znanja u obrazovnom procesu i edukaciji općenito. „IMTEC“ d.o.o. je dobitnik ovogodišnje specijalne nagrade za inovativnu prezentaciju na sajmu.

Na konferenciji za medije o digitalnim tehnologijama i novim načinima komuniciranja i sticanja znanja govorili su osnivač i vlasnik naše komanije IMTEC Selmir Vrabac, zatim Zoran Crnoseljanski NEC Sales representative Balkan/Hungary i Aleš Celcar SMART Sales representative Adriatic region.

U okviru Sajma premijerno smo predstavili najnoviji SMART kapp uređaj koji na revolucionaran način pomjera granice u edukaciji i kreativnim poslovnim komunikacijama.

Riječ je o svojevrsnoj elektronskoj piši – briši tabli koja ima mogućnost dijeljenja sadržaja sa do 250 osoba, sa bilo koje lokacije i bilo kojeg pretraživača.

Osnivač i vlasnik kompanije IMTEC Selmir Vrabac je na konferenciji „Znanje je moć, a nove tehnologije su tu da nam pomognu“  izjavio je da SMART kapp uređajem želimo napraviti transfer znanja partnerima, primarno iz sektora obrazovanja, ali smo dio vremena i asortimana posvetili i poslovnim korisnicima.

– Inovativnim nastupom smo nastojali da privučemo pažnju naše djece i omladine, ali i nastavnog osoblja. Želimo da tehnologiju učinimo bliskom, njenu primjenu jednostavnom, da učenik postane aktivni sudionik procesa učenja kroz interaktivnost koju omogućava tehnologija – rekao je Vrabac.

IMTEC je ekskluzivni  zastupnik za BiH tehnoloških kompanija Smart, NEC, Sharp i Bit Defender.

Predstavnici kompanija NEC i Smart, Zoran Crnoseljanski i Aleš Celcar su kazali da  tehnologija u obrazovnom procesu ne podrazumijeva samo obrazovanje u osnovnoj i srednjoj školi.

Postoji i razmjena informacija između inženjera, u internim obukama u firmi, između saradnika u administraciji, u poslovnom procesu, procesu odlučivanja, u konferencijskoj sali, kada više ljudi učestvuje u procesu, a to sve mora biti brzo digitalizirano da bi ostao trag.

– Današnji svijet u potpunosti postaje digitalan i mi to moramo ispratiti ili nas neće biti. IMTEC u ovom trenutku ulaže velike napore, sredstva, ljudske resurse da u BiH pruži ono što je najbolje na tržištu – kazao je Crnoseljanski.

Od uređaja na sajmu je predstavljen i SMART touch displej 6065 – 65“, SMART SB480 – 77“, NEC E425 – 42“ HD, te NEC projektor PA522U.

Kao lider u prodaji informatičke opreme u BiH, već 15 godina zbližavamo tehnologiju i ljude. IMTEC d.o.o. Sarajevo je domaća informatička kompanija i zapošljava 90 uposlenika. Svoje poslovanje razvijamo u dvije divizije, IMTEC Solutions i IMTEC Computers, a jedini smo registrovani proizvođač desktop računara u Bosni i Hercegovini. Posjedujemo lanac poslovnica koji broji 15 IMTEC trgovina raspoređenih širom BiH, on-line shop www.imtec.ba, te specijaliziranu službu za prodaju firmama i institucijama.

 

MCM/FENA

Sarajevo, 16. april 2018. – Predstavit ćemo prvi put na bosanskohercegovačkom tržištu najnoviji SMART kapp uređaj koji gotovo na revolucionaran način pomjera granice u edukaciji i kreativnim poslovnim komunikacijama. Ova svojevrsna elektronska piši – briši tabla koja ima mogućnost dijeljenja sadržaja sa do 250 osoba, sa bilo koje lokacije i bilo kojeg pretraživača, u Bosni i Hercegovini bit će premijerno predstavljena na ovogodišnjem Međunarodnom sajmu knjige u Sarajevu.

SMART kapp je odlično rješenje za timove koji su dislocirani ili imaju potrebu za konstantnim dijeljenjem ideja ili «brain stormingom». Da bi spriječili gubljenje ideja i imali mogućnost hroničnog praćenja nastajanja istih, SMART kapp pruža opciju snaphot kao izvrsno rješenje za čuvanje ideja.

Sadržaje na SMART kapp™ bijeloj tabli mogu vidjeti svi koji su uključeni u rad uređaja od bilo kuda. Glatke je površine i dolazi u dvije dimenzije, 42” u portretu i 84” u landscape varijanti. Za instalaciju je potreban samo kabal koji se priključuje u struju. Ono što je izdvaja od obične table jeste mogućnost dijeljenja sadržaja sa do 250 osoba, sa bilo koje lokacije i bilo kojeg pretraživača. Sve napisano na SMART kappu se automatski može snimiti snapshotom na uređaje korisnika, ili u Google Driveu, Dropboxu, kako bi uvijek imali pristup sadržaju ili preko USB stika. Mogućnost snimanja sadržaja studentima omogućava veću interakciju u nastavi, jer se sve bilješke automatski snimaju na njihov uređaj. Ne postoji više strah da studenti neće stići sve zapisati na predavanju, ili dobijanje različitih bilješki od različitih osoba. Ono što će obradovati korisnike SMART-a jeste da SMART Notebook podržava SMART kapp. Sadržaj iz SMART kapp-a se može otvoriti i u SMART Notebooku. Za pisanje po tabli dovoljan je obični marker za tablu, a sadržaj se briše magnetnom spužvom koja dolazi uz tablu.

Predstavit ćemo se na ovogodišnjem 30. po redu Međunarodnom sajmu knjige u Sarajevu sa najnovijim tehnologijama koje se koriste u edukacijama. Pod motom «znanje je moć, a nove tehnologije su tu da nam pomognu», ćemo od 18. do 23. aprila prezentirati najnovija tehnološka rješenja za unaprijeđenje metoda sticanja znanja u obrazovnom procesu i edukaciji općenito. Posebna konferencija za medije na kojoj će biti predstavljena najnovija dostignuća tehnoloških divova SMART i NEC uz prisustvo predstavnika ovih kompanija, a čiji je smo ovlašteni distributer, održat će se zadnjeg dana Sajma, 23. aprila u 13,00 sati.

Na posebno dizajniranom štandu, u jednom otvorenom i na momente zabavnom nastupu, demonstrirat ćemo za vrijeme Sajma svim posjetiocima mogućnosti naprednih tehnologija. Između ostalog, predviđeni su kvizovi za djecu iz škola i mekteba, prezentacije za nastavnike i profesore, pokazi i simulacije za ljude iz svijeta biznisa. Osigurane su i nagrade za posjetioce, a vjerujemo da ćemo biti zanimljivi pogotovo djeci sa provjerama znanja na zabavan način a koje smo pripremili za sve uzraste, navodi se u saooćenju ove kompanije.

Osim SMART kapp-a ćemo predstaviti SMART touch displej 6065 – 65“, SMART SB480 – 77“, NEC E425 – 42“ HD, te NEC projektor PA522U, a moguća su i iznenađenja sa pojavljivanjem nekih od uređaja koji će biti prvi put predstavljeni u Bosni i Hercegovini.

IMTEC – Tehnologija za ljude!

Turski trgovački modni lanac Koton primijenio u Sarajevu i Tuzli nove tehnologije usmjerene na rast prodaje

Sarajevo, 4. april 2018. – Lider u prodaji informatičke opreme u Bosni i Hercegovini IMTEC d.o.o. uspješno je proveo projekat primjene NEC tehnologije specijalno namijenjene za povećanje broja kupaca i rast prodaje u shopping prostorima poznatog turskog trgovačkog modnog lanaca Koton u Sarajevu i Tuzli. U prodavnice Kotona u Sarajevo City Centru i u tuzlanskom Bingo Mallu instalirana su po tri NEC ekrana veličine 46“ u jedan video zid.

„Svakako da displeji imaju utjecaja na samoga kupca pa samim tim i na prodaju. Često se dešava da kupci određeni artikal tek primijete baš na displeju koji možda nisu uočili u prodajnom prostoru. U tom slučaju traže da im se ponudi taj isti artikal. Sve to, osim estetskih prednosti, u konačnici značajno utiče i na povećanje prodaje“, kazali su kompaniji Koton.

«Veoma smo ponosni na ovaj projekat. Ovo je prvi put da smo angažirani sa ciljem da unaprijedimo segment prodaje jednog poznatog trgovačkog lanca putem NEC tehnologije. Instalacijom video zida smanjeni su troškovi instalacije i operacije, postignuti su jednostavnost konfiguracije, besprijekoran izgled i sinhronizirani prikaz sadržaja bez prekida, te centralizirano upravljanje. Sve novitete asortimana i promotivne aktivnosti se komuniciraju na ovakvom jednom ekranu, koji je kristalno jasne slike, te dobre rezolucije i spektra boja. Ekran je certificiran za rad 24/7,  odnosno non-stop«, kazala je Safija Hadžić direktorica prodaje IMTEC Solutions, divizije kompanije koja nudi napredna poslovna rješenja.

Osnivač kompanije Koton, Yilmlaz Yilmaz bio je mornarički oficir a zajedno sa svojom suprugom Gulden otvorio je prvu prodavnicu 1988. godine sa 75 kvadratnih metara. Njih dvoje “udarili” su temelje današnjoj kompaniji i modnom brandu Koton. Nakon otvaranja prvih radnji pokrenuli su i trgovinu na veliko, zatim 1994. godine veleprodajni centar, a 1995. otvaraju prvu proizvodnju. U 2000. godini Koton je imao 10 prodavnica. Danas Koton ima preko 8.600 zaposlenih i više od 500 radnji u 24 zemlje. ’’Naš san je da ponudimo najbogatije i najbolje kolekcije svojim kupcima, te da u 2023. godini postanemo jedan od najboljih brendova, rasprostranjeni na 5 kontinenata. Stvorićemo jedan od svjetskih brendova. U centar poslovanja naše kompanije stavljamo prvenstveno zadovoljstvo i kupaca i zaposlenih’’, ističe se u misiji osnivača kompanije gospodina Yilmaza.

Imtec d.o.o. sa statusom ovlaštenog distributera za Bosnu i Hercegovini japanskog proizvođača NEC (Nippon Electric Company) u mogućnosti je ponuditi visokokvalitetne ekrane i projektore. Kupcima se nudi projektovanje, isporuka, instalacija, te puna postprodajna podrška. Širok dijapazon proizvoda pokriva: projektore za svakodnevnu upotrebu, instalacijske projektore, kino projektore, reklamne panoe, interaktivna rješenja i video zidove.

Kao lider u prodaji informatičke opreme u BiH, IMTEC već 15 godina zbližava tehnologiju i ljude. IMTEC je domaća informatička kompanija i zapošljava 90 uposlenika. Kompanija razvija svoje poslovanje u dvije divizije, IMTEC Solutions i IMTEC Computers, a jedini je registrovani proizvođač desktop računara u Bosni i Hercegovini. Posjeduje lanac poslovnica koji broji 15 IMTEC trgovina raspoređenih širom BiH, on-line shop www.imtec.ba , te specijalizranu službu za prodaju firmama i institucijama.

 

IMTEC – Tehnologija za ljude!

IMTEC na 30. Međunarodnom sajmu knjiga u Sarajevu: Nove tehnologije u službi edukacija

Sarajevo, 19. mart 2018. – Iider u prodaji informatičke opreme u Bosni i Hercegovini IMTEC d.o.o. predstavit će se na ovogodišnjem 30. po redu Međunarodnom sajmu knjige u Sarajevu sa najnovijim tehnologijama koje se koriste u edukacijama. Pod motom «znanje je moć, a nove tehnologije su tu da nam pomognu», IMTEC će od 18. do 23. aprila prezentirati najnovija tehnološka rješenja za unaprijeđenje metoda sticanja znanja u obrazovnom procesu i edukaciji općenito.

«Živimo u 21. stoljeću, i sve je podređeno boljem, bržem, i kvalitetnijem sticanju znanja i vještina. Ideja da nastupimo na Sajmu knjige u Sarajevu ‘kuha se’ već nekoliko godina, i odlučili smo realizirati je u momentu kada svjetski brandovi kao što su SMART i NEC imaju zaista izvanredne proizvode koji se koriste u najrazličitijim oblicima edukacije. Na našem, za ovaj nastup posebno dizajniranom štandu, u jednom otvorenom i na momente zabavnom nastupu, demonstrirat ćemo za vrijeme Sajma svim našim posjetiocima mogućnosti naprednih tehnologija», kazala je Safija Hadžić direktorica prodaje IMTEC Solutions, divizije kompanije koja nudi napredna poslovna rješenja.

Sarajevo, 8. februar 2018. – Imtec Solutions divizija kompanije Imtec koja nudi napredna poslovna rješenja u posljednje dvije godine isporučila je više od 150 SMART tabli obrazovnim ustanovama i institucijama u Bosni i Hercegovini. SMART je svjetski lider u digitalnoj nastavi, inovator već više od 25 godina čija se napredna tehnologija za interaktivno učenje koristi u 3 miliona učionica širom svijeta, a Imtec Solutions je direktni partner SMART tehnologije u Bosni i Hercegovini.

«Pametni mekteb» jedan je od projekata koje Imtec Solutions provodi u saradnji sa Islamskom zajednicom, u okviru kojeg su u posljednje dvije godine isporučena SMART-ova tehnološka rješenja koja imaju za cilj brže i jednostavnije učenje korištenjem naprednih tehnologija.

 

Saradnja na svim nivoima Islamske zajednice na ovom projektu, a posebno sa imamima je uvijek bila usmjerena na to da djeca dobiju najbolje moguće rješenje u cilju bržeg i jednostavnijeg učenja. Također, kada je riječ o ovom projektu Imtec Solutions za potrebe obrazovnih ustanova Islamske zajednice uvijek obezbjeđuje posebne cijene. Primjenom SMART tehnologije u nastavi učenje dobija sasvim novu dimenziju. Učenici su motivirani da stiču nova znanja uz pomoć zanimljivih sadržaja i znatiželjom, a ne ocjenama koje će dobiti na testu. Djeca kroz interaktivnu nastavu uče dajući svoj doprinos aktivno, nerijetko preuzimajući ulogu učitelja. Učenici koji nisu skloni javnim nastupima imaju priliku da se i njihovo mišljenje čuje kroz aplikaciju koja omogućava dijeljenje sadržaja. To su samo neke od pogodnosti SMART korisnika koje smo primijetili u ove dvije godine implementacije projekta.

SMART je pronalazač SMART Board-a i programa SMART Notebook-a, najpopularnijeg softvera za kolaborativno učenje na svijetu. SMART-ovo rješenje koje se najčešće koristi u mektebskoj nastavi je SMART interaktivni set koji se sastoji od SMART table SBM480 i projektora, te interaktivni displej SMART Board 6065 koji dozvoljava rad dvije osobe istovremeno. Kao najbolje interaktivno rješenje dobitnik je prestižne nagrade na svjetski poznatom sajmu ovakve opreme BETT, koji se svake godine održava u Londonu.

Imtec Solutions pruža punu podršku korisnicima. Nakon isporučene table, ugradnje i kalibriranja slijedi edukacija za korisnike uređaja kako bi bili u stanju iskoristiti puni potencijal svoje SMART table.

Kao lider u prodaji informatičke opreme u BiH, IMTEC već 14 godina zbližava tehnologiju i ljude. IMTEC je domaća informatička kompanija i zapošljava 90 uposlenika. Kompanija razvija svoje poslovanje u dvije divizije, IMTEC Solutions i IMTEC Computers, a jedini je registrovani proizvođač desktop računara u Bosni i Hercegovini. Posjeduje lanac poslovnica koji broji 15 IMTEC trgovina raspoređenih širom BiH, on-line shop www.imtec.ba , te specijalizranu službu za prodaju firmama i institucijama.

 

Dodatno pročitajte:

https://www.preporod.com/index.php/sve-vijesti/islamska-zajednica/vijesti-izbih/item/9013-smart-tehnologija-u-pametnim-mektebima

 

http://www.halalmagazin.com/2018/02/08/smart-tehnologija-u-pametnim-mektebima-isporuceno-vise-od-150-pametnih-tabli-obrazovnim-ustanovama-u-bih/

 

https://www.cafe.ba/imtec-solutions-i-izubih-provode-projekat-pametni-mekteb-foto/

 

https://akos.ba/smart-tehnologija-u-mektebima-isporuceno-150-pametnih-tabli-obrazovnim-ustanovama/

 

http://www.biznisinfo.ba/imtec-solutions-isporucio-vise-od-150-pametnih-tabli-obrazovnim-ustanovama-u-bih/

 

https://www.fokus.ba/biznis/imtec-solutions-i-izubih-provode-projekat-pametni-mekteb-foto/1006733/

 

http://www.senzor.ba/smart-tehnologija-u-pametnim-mektebima-isporuceno-vise-od-150-pametnih-tabli-obrazovnim-ustanovama-u-bih/

 

http://www.mcm.ba/news.php?id=2989

 

https://www.bh-infomagazin.com/smart-tehnologija-u-pametnim-mektebima/

 

 

 

Imtec Solutions pruža usluge fiskalizacije domaćem tržnom lancu: «Učvrstili smo lidersku poziciju»

Sarajevo, 23. januar 2017. – Imtec Solutions uspješno je proveo projekat servisiranja fiskalnih uređaja u trgovinama Penny Plus i Penny Marketi. Riječ je o 46 fiskalnih uređaja na 9 lokacija, čime je Imtec Solutions učvrstio svoju lidersku poziciju u pružanju usluga fiskalizacije u Bosni i Hercegovini sa redovnim servisiranjem više od 3.000 aktivnih fiskalnih uređaja i više od 1.000 korisnika.  

«Učvrstili smo našu lidersku poziciju sa još jednim značajnim korisnikom naših usluga. Radi se o prvom tržnom lancu u kojem smo sa našom uslugom fiskalizacije prisutni od početka ove godine. Servis koji smo razvili u stanju je odgovoriti najzahtjevnijim izazovima koji se javljaju u fiskalizaciji i drago nam je da je to tržište prepoznalo», saopćili su iz Imtec Solutions.

Kao servis sa najvećim brojem ugovora o servisiranju fiskalnih uređaja u BiH sa profesionalnim i obučenim serviserima Imtec Solutions posjeduje vlastiti vozni park za intervencije na konkretnoj adresi sa pružanjem usluga u 20 gradova širom BiH. Također, uspostavljen je pozivni centar za podršku korisnicima, zatim administrativnu podršku sa potrebnom bazom podataka korisnika i servisnih intervencija, a sve u skladu sa zakonom propisanim obavezama koje podrazumijeva fiskalizacija u BiH. Kvalitetna uslugu pruža se kako klijentima sa više od 150 fiskalnih uređaja, tako i za 120 korisnika koji posjeduju 2 ili više uređaja.

Imtec Solutions je ovlašteni serviser za Tring, Tremol, ERP, EPSON BA, SECUNDA BA, BEST BA fiskalne uređaje. Servisiranje se vrši kako u poslovnicama Imteca, tako i putem mobilnih timova širom BiH. Podrška korisnicima usluge pruža se putem telefona, e-maila i on-line, kao i putem udaljenog pristupa, a tu je i besplatan tehnički pregled i obavijest o vremenu tehničkog pregleda, sa mogućnosti dostavljanja uređaja na servis iz svih prodajnih centara Imteca širom BiH.

IMTEC GROUP je domaća informatička kompanija koja zapošljava 90 radnika, a posluje kroz dvije divizije: IMTEC Solutions i IMTEC Stores. IMTEC Solutions isporučuje napredna informatička rješenja za poslovne korisnike uz direktno partnerstvo sa najvećim svjetskim kompanijama kao što su NEC, Hewlet Packard, Microsoft, Canon, Fujitsu, Smart i SHARP.

 

Dodatno pročitajte:

 1. http://www.mcm.ba/news.php?id=2981
 2. https://www.klix.ba/biznis/imtec-solutions-poceo-sa-pruzanjem-usluga-fiskalizacije-domacem-trznom-lancu-penny/180123067
 3. http://ba.n1info.com/a239229/Biznis/Imtec-Solutions-poceo-sa-pruzanjem-usluge-fiskalizacije.html
 4. https://www.fokus.ba/biznis/imtec-solutions-poceo-sa-pruzanjem-uslugu-fiskalizacije-domacem-trznom-lancu/988691
 5. http://www.halalmagazin.com/2018/01/23/imtec-solutions-poceo-sa-pruzanjem-uslugu-fiskalizacije-domacem-trznom-lancu-ucvrstili-smo-lidersku-poziciju/
 6. https://manager.ba/vijesti/imtec-solutions-po%C4%8Deo-s-pru%C5%BEanjem-usluga-fiskalizacije-doma%C4%87em-tr%C5%BEnom-lancu

 

Tehnologija za ljude!

Udruženje «Dobri ljudi» i Imtec omogućili uvođenje savremene wireless mreže u školi Mehmed-beg Kapetanović Ljubušak u Sarajevu

Sarajevo, 4. januar 2018. – Imtec Solutions divizija kompanije Imtec koja nudi napredna poslovna rješenja u saradnji sa Udruženjem „Dobri ljudi», opremila je OŠ Mehmed-beg Kapetanović Ljubušak savremenom internetskom bežičnom mrežom. Nova internet mreža će olakšati rad uposlenika i praktični rad učenika u nastavi, a cijeli projekat sufinansiran je od Udruženja «Dobri ljudi» nakon što je informacija objavljena na NTV Hayat u okviru emisije «Ispuni mi želju».

 

Radi se o gigabitnoj wireless mreži koja pruža brz protok informacija.  Mreža je opremljena kablovima Cat6 – ova kategorija je u potpunosti testirana za mreže od 1Gbps (250MHz test) i predstavlja dobar izbor po pitanju odnosa cijena i kvaliteta.

Zahvaljujući ovoj gigabitnoj wireless mreži, sada će uposlenici škole veoma lahko moći dijeliti informacije između sebe, a obzirom da ugrađena oprema posjeduje jak firewall to će obezbijedi visoki nivo sigurnosti i zaštite podataka. Zona pristupačnosti je veoma bitna, posebno u obrazovnim institucijama, tako da će administratori moći ograničiti pristup svojim učenicima, kako bi ih zaštitili.

Oprema koja je ugrađena posjeduje mogućnost odvojene mreže za administraciju škole, a posebna mreža za „open source“ je puštena na korištenje učenicima i gostima kako bi i učenici mogli iskoristiti puni potencijal tehnologije u nastavi. Mreža pokriva cijelu školu veoma jakim signalom.

Direktor škole, Edin Smajić, izjavio je da je veoma zadovoljan mrežom, brzinom kojom je Imtec d.o.o. obavio posao te samom opremom. «Škola je bila opremljena zastarjelom mrežom. Na ovaj način svi učenici i nastavnici podjednako imaju pristup internetu, te će učenici veoma lakše i na zanimljiviji način moći pristupiti edukaciji i interakciji između nastavnika, učenika i edukacijskog sadržaja koji je dostupan na internetu», kazao je Smajić.

Dodatno pročitajte:

 1. http://www.mcm.ba/news.php?id=2970
 2. http://www.senzor.ba/udruzenje-dobri-ljudi-i-imtec-omogucili-uvodenje-savremene-wireless-mreze-u-skoli-mehmed-beg-kapetanovic-ljubusak-u-sarajevu/
 3. http://progovori.info/udruzenje-dobri-ljudi-i-imtec-omogucili-uvodjenje-savremene-wireless-mreze-u-skoli-mehmed-beg-kapetanovic-ljubusak-u-sarajevu
 4. https://akos.ba/udruzenje-dobri-ljudi-i-imtec-omogucili-uvodjenje-wireless-mreze-u-skoli-mehmed-beg-kapetanovic-ljubusak
 5. http://tntportal.ba/2018/01/04/udruzenje-dobri-ljudi-i-imtec-omogucili-uvodjenje-savremene-wireless-mreze-u-skoli-mehmed-beg-kapetanovic-ljubusak-u-sarajevu
 6. https://www.fokus.ba/biznis/imtec-i-dobri-ljudi-skolu-u-sarajevu-opremili-gigabitnom-wireless-mrezom/969007
 7. https://radiokameleon.ba/2018/01/04/udruzenje-dobri-ljudi-imtec-savremena-bezicna-mreza-osnovce-foto/

 

 

Saradnja IMTEC Solutions i SHARP-a: Vraćeno povjerenje BH. tržišta u japanski brend

Sarajevo, 4. decembar, 2017. – Nakon uspostave poslovne saradnje domaćeg IMTEC Solutions i tehnološkog diva SHARP početkom marta ove godine kojom je jedan od svjetskih lidera u segmentu fotokopirnih uređaja legalnim kanalima postao dostupan na tržištu Bosne i Hercegovine, vraćeno je povjerenje u ovaj visokokvalitetni japanski brand.

“Za veoma kratko vrijeme u velikom broju kompanija u BiH odlučili su se za SHARP-ove multifunkcionalne printere i kopir-uređaje. Razlog za to su uz kvalitet poslovnih rješenja koje isporučujemo u IMTEC Solutions za cijelo bh. tržište, prije svega mogućnosti SHARP-ovih uređaja koji nude čak i do 30% uštede za bolje urađen posao printanja. Naplata se vrši po broju odštampanih stranica, popularno nazvana CPP (Cost Per Page). Sve je veći broj kompanija koji prelaze na ovaj vid rješenja, a jedan od novih zadovoljnih korisnika je npr. i zaštitarska kompanija sa 100 % domaćim kapitalom koja djeluje na području cijele Bosne i Hercegovine – Agencija Gama AA d.o.o., čime će biti ostvarene značajne uštede i povećana efikasnost poslovanja ove brzorastuće kompanije», navode iz IMTEC Solutions.

 

CPP način plaćanja pokazao se odličnim rješenjem. Korisnik na korištenje dobija fotokopirni uređaj konfigurisan prema njegovim poslovnim potrebama. Obuku operatera, kompletnu brigu oko funkcionalnosti uređaja, uslugu redovnog održavanja, zamjene potrebnih rezervnih dijelova, intervencije po pozivu, dostavu i zamjenu orginalnog potrošnog materijala (tonera) preuzima IMTEC Solutions. Također, u slučaju potrebe i zastoja, korisnik dobija zamjenski uređaj, nakon čega može nastaviti sa radom. Obračun i ispostavljanje računa se obavlja jednom mjesečno za protekli mjesec uz izvještaj o broju odštampanih stranica. Ovim sistemom kupac ima potpunu kontrolu nad štampom, sa velikim uštedama bilo da se radi o kućnim kancelarijama i start up-ovima, malim i srednjim preduzećima, ili rješenjima za urede javne uprave, općinsku administraciju, tj. velike kancelarije i profesionalne SHARP štampače.

Prije uspostave poslovne saradnje sa IMTEC Solutions ovaj brend je bio dostupan na tržištu BiH, međutim bez kvalitetne tehničke podrške i dostupnih originalnih rezervnih dijelova. Stoga su iz evropskog ureda kompanije SHARP odlučili potražiti odgovornog partnera koji bi na kvalitetan način nudili njihove proizvode u segmentu “document solutions”.

SHARP je osnovan u Japanu 1912. godine, a sa proizvodnjom fotokopirnih uređaja kreću 1972. godine i od tada postaju jedan od svjetski lidera u IT i poslovno-tehnološkim rješenjima. Konstantno su jedan od top 5 svjetskih proizvođača fotokopirnih aparata te rješenja u domenu štampe.

IMTEC GROUP je domaća informatička kompanija koja zapošljava 90 radnika, a posluje kroz dvije divizije: IMTEC Solutions i IMTEC Stores. IMTEC Solutions isporučuje napredna informatička rješenja za poslovne korisnike uz direktno partnerstvo sa najvećim svjetskim kompanijama kao što su NEC, Hewlet Packard, Microsoft, Bitdefender, Canon, Fujitsu, Smart i SHARP.

 

Dodatno procitajte:

 1. http://www.mcm.ba/news.php?id=2950
 2. https://manager.ba/vijesti/imtec-solutions-i-sharp-vra%C4%87eno-povjerenje-bh-tr%C5%BEi%C5%A1ta-u-japanski-brend
 3. http://tntportal.ba/2017/12/04/saradnja-imtec-solutions-i-sharp-a-vraceno-povjerenje-bh-trzista-u-japanski-brend
 4. https://akos.ba/saradnja-imtec-solutions-i-sharp-a-vraceno-povjerenje-bh-trzista-u-japanski-brend
 5. http://www.halalmagazin.com/2017/12/04/saradnja-imtec-solutions-i-sharp-a-vraceno-povjerenje-bh-trzista-u-japanski-brend/

 

 

 

Imtec Solutions lider u pružanju usluga fiskalizacije u BiH: Prešli smo brojku servisiranja 3.000 fiskalnih uređaja

Imtec Solutions zaključno sa novembrom 2017. pruža usluge fiskalizacije za više od 1.000 korisnika širom Bosne i Hercegovine, sa nedavno pređenom brojkom redovnih servisiranja 3000-tog aktivnog fiskalnog uređaja.

«Nije ovako izgledalo na početku fiskalizacije, ali ispostavilo se da ćemo se upravo mi izdvojiti na tržištu i da ćemo biti u stanju ponuditi kvalitet usluge koji nam je omogućio tržišnu prednost. Kao servis sa najvećim brojem ugovora o servisiranju fiskalnih uređaja u BiH sa profesionalnim i obučenim serviserima mi danas imamo vlastiti vozni park za intervencije na konkretnoj adresi sa pružanjem usluga u 20 gradova širom BiH. Također, uspostavili smo pozivni centar za podršku korisnicima, zatim administrativnu podršku sa potrebnom bazom podataka korisnika i servisnih intervencija, a sve u skladu sa zakonom propisanim obavezama koje podrazumijeva fiskalizacija u BiH. Kvalitetnu uslugu pružamo kako klijentima sa više od 150 fiskalnih uređaja, tako i za 120 korisnika koji posjeduju 2 ili više uređaja», saopćili su iz ove kompanije.

Imtec Solutions je ovlašteni serviser za Tring, Tremol, ERP, EPSON BA, SECUNDA BA, BEST BA fiskalne uređaje. Servisiranje se vrši kako u poslovnicama Imteca, tako i putem mobilnih timova širom BiH. Podrška korisnicima usluge pruža se putem telefona, e-maila i on-line, kao i putem udaljenog pristupa, a tu je i besplatan tehnički pregled i obavijest o vremenu tehničkog pregleda, sa mogućnosti dostavljanja uređaja na servis iz svih prodajnih centara Imteca širom BiH.

IMTEC GROUP je domaćainformatičkakompanijakojazapošljava 90 radnika, a poslujekrozdvijedivizije: IMTEC Solutions i IMTEC Stores. IMTEC Solutions isporučujenaprednainformatičkarješenjazaposlovnekorisnikeuzdirektnopartnerstvosanajvećimsvjetskimkompanijamakaoštosu NEC, Hewlet Packard, Microsoft, Canon, Fujitsu, Smart i SHARP.

Dodatno pročitajte:

 1. http://tntportal.ba/2017/11/17/imtec-solutions-lider-u-pruzanju-usluga-fiskalizacije-u-bih-presli-smo-brojku-servisiranja-3-000-fiskalnih-uredjaja/
 2. http://www.mcm.ba/news.php?id=2941

 

 

 

 


1 2 3