IMTEC d.o.o. je Microsoft partner godine 2018.

IMTEC d.o.o. je Microsoft partner godine 2018.

Nagrada “Partner godine 2018.” je rezultat uloženih napora kompanije IMTEC d.o.o. u Retail segmentu, sa težnjom da u narednoj godini budemo još uspješniji, te da pored ostvarenih kompetencija nastavimo biti kvalitetan partner našim klijentima nudeći im najbolja tehnološka rješenja.

Ova nagrada je kompaniji IMTEC d.o.o. uručena na “Microsoft Partner danu”, godišnjem okupljanju Microsoft partnera, koje se ove godine organizovalo 7. novembra u hotelu Bristol u Sarajevu.

IMTEC – tehnologija za ljude koji žele biti bolji.

IMTEC d.o.o. postao ovlašteni zastupnik Kitronik, TTS Group i Makeblok digitalnih setova namijenjenih STEM edukaciji mladih

Lider u prodaji rješenja za digitalno obrazovanje IMTEC d.o.o. je postao ovlašteni zastupnik Kitronik, TTS Group i Makeblok asortimana za Bosnu i Hercegovinu, te je uspješno relizirao projekat nabavke i isporuke tzv. početničkih setova za izumitelje  u osnovnim školama na području Općine Centar. Općina Centar je prepoznala važnost digitalizacije obrazovnog procesa, te je sprovela postupak nabavke 400 komada BBC micro:bit setova, internacionalno zastupljenog i kvalitetom odlikovanog britanskog brenda.

U kabinetu informatike Osnovne škole „Nafija Sarajlić“, u ponedjeljak, 24. septembra 2018. godine održana je prezentacija Micro:bit uređaja u prisustvu direktora škola, nastavnika te načelnika Općine Centar dr. Nedžada Ajnadžića.

„Ovo je jedan od pozitivnih primjera kako da našu djecu uključimo u savremene tokove informatizacije. Drago mi je da mi kao lokalna zajednica aktivno učestvujemo u tome, a sa ovakvim aktivnostima ćemo nastaviti i dalje. Sada su na potezu nastavnici informatike da znanja i vještine prenesu na učenike. Mladi trebaju razvijati informatičke kompetencije, jer je IT sektor izuzetno tražen na globalnom tržištu. S obzirom da u Bosni i Hercegovini zanimanja u okviru IT sektora spadaju među deficitarne profesije, a trend potražnje za ovim kadrovima kontinuirano raste, Općina Centar finansira i prekvalifikaciju i edukaciju nezaposlenih osoba sa visokom stručnom spremom za poslove iz oblasti primjene informacionih tehnologija“, pojasnio je Ajnadžić.

Micro:bit je mikroračunar veličine 20 cm. čija je osnovna namjena korištenje u nastavi osnovnih škola s namjerom uvođenja učenika u svijet STEM područja i programiranja. Pojam STEM je skraćenica od „science, technology, engineering i mathematics“ i važan je za uspjeh učenika u svim oblastima. Sticanje STEM vještina je postalo sastavni dio obrazovanja u svakoj oblasti, a razvija kod čovjeka ono što je uvijek bilo važno: inovativnost, saradnju, kreativnost i kritičko mišljenje.

 

 

Posebno je dizajniran za djecu jer svojom prednjom stranom podsjeća na lice (tipke su kao oči, ekran kao nos, a fizički spojevi izvoda su poput zuba). Micro:bit može prikazati tekst, brojke, sličice i animacije na ekranu, mjeriti temperaturu te odrediti strane svijeta. Sadrži senzor za pokret i svjetlo, 25 crvenih lampica i dvije tipke za programiranje, a može se spojiti sa drugim uređajima i senzorima te s njima komunicirati putem radio veze ili bluetooth tehnologije. Jednostavno može postati uređaj za glasanje, učešće u kvizu, pedometar, termometar, kalkulator, igraća kockica, kompas…Ukupno 10 vježbi se može uraditi. Uz sve potrebne komponente i jednostavan priručnik nije potrebno nikakvo prethodno iskustvo ili znanje iz programiranja da bi se krenulo u rad. Cilj izrade ovih uređaja i jeste podsticanje mladih da koriste nove tehnologije na zabavan način.

 

 

IMTEC d.o.o. je domaća IT kompanija fokusirana da pruži vrhunsku uslugu svojim klijentima. Našim klijentima dajemo punu sigurnost da će imati  kvalitetnog partnera i  najbolja tehnološka rješenja u skladu sa njihovima potrebama.

Imtec d.o.o. razvija i prodaje veliki broj složenih IT rješenja, koja sadrže hardver, softver i našu uslugu za poslovne korisnike na području čitave BiH. Naš lanac specijaliziranih trgovina IT opreme na području cijele  BiH svakodnevno opskrbljuje desetine hiljada klijenata personalnim računarima i periferijom, pametnim uređajima, potrošnim materijalima te technology dodacima. Našu digitalnu platforma za on – line prodaju technology opreme www.imtec.ba mjesečno posjeti više od 100 000 kupaca.

Uposlenici Imteca uvjereni su da tehnologija ima svrhu, samo ako unaprijeđuje kvalitet života ljudi. U skladu sa tim  isporučujemo samo onu tehnologiju koja će sve nas učiniti boljim.

IMTEC – tehnologija za ljude koji žele biti bolji.

Televizija N1 isporučuje najbolje za svoje gledatelje vrhunskom opremom i kvalitetom slike

Imtec doo Sarajevo, kao ekskluzivni zastupnik poznatog japanskog proizvođača ekranskih rješenja NEC Display Solutions, uspješno je realizovao ugovor za nabavku i montažu video zida u sarajevskom studiju N1 televizije. Regionalna multiplatforma N1 ekskluzivni je partner CNN-a za ovaj dio Evrope.

U pitanju je video zid sačinjen od deset ekrana dijagonale 55“ povezanih u formatu 5 x 2. Ekrane karakteriše visoka rezolucija, osvjetljenje od 500 cd/m2, svi savremeni priključci i senzori, garancija od tri godine i certificiranost za rad u režimu 24/7 odnosno non – stop. Radi zadovoljenja televizijskih standarda i komunikacije sa ostalim uređajima do potpune digitalne operabilnosti, video zid posjeduje i dodatnu HDSDI karticu. Veličina video zida je 6 m x 1,4 m.

NEC-ovi video zidovi Vam daju željene impresije. Čitanje bez napora i precizna reprodukcija boja sa visokim kontrastom zasigurno privlači pažnju. Odlikuje ih napredni skup inteligentnih funkcija koji čini da se displej jednostavno instalira i radi, a istovremeno drastično smanji vrijeme održavanja.

NEC MultiSync® X555UNV je savršen izbor za fleksibilne video zidove u korporativnim aplikacijama, maloprodajnim okruženjima, restoranima brze hrane i svim drugim javnim prostorima. Možete kreirati i prikazivati dinamičke slike odličnog osvjetljenja i reprodukcije boja. Nevjerovatni rezultati se postižu u vrlo svijetlim uslovima i stalnom radu sa ultra tankim okvirima od samo 3,5mm i preciznom sinhronizacijom pojedinačnih ekrana. Takav razultat je postignut i u studijskom prostoru Televizije N1.

Zadovoljstvo efektima ne kriju ni članovi kolektiva Televizije N1. „ NEC video zid je postao korporativni standard u našoj kompaniji. Video zid kakav smo kupili za sarajevski studio imamo i u našim studijima u Beogradu i Zagrebu. Zaista, ne postoji niti jedna karakteristika ekrana koja nije dovedena do savršenstva, jer ono što je u NEC-u intergrisano zasigurno na tržištu, u datom trenutku, ne postoji bolje. Bez obzira na sva svjetla studijskog prostora, ekran isporučuje vrhunsku sliku. Naš studio je jedini sarajevski studio koji posjeduje ovu veličinu video zida. Trudimo se da svojim gledaocima isporučujemo vrhunski užitak praćenja našeg programa“, izjavili su iz tehničke službe TV N1.

Ovo svakako nije prvi NEC video zid pušten u rad u BiH, a sigurno neće biti ni posljednji. NEC ekranska rješenja nisu jedina rješenja iz oblasti video reprodukcije te Vam je stoga uvijek na raspolaganju naša e-mail adresa prodaja@imtec.ba , u službi konsaltinga i odabira najoptimalnijeg rješenja.

Kao i za sva druga rješenja iz našeg portfolija trudimo se ponuditi kompletnu uslugu, po principu „ključ u ruke“.

Budite uz Imtec u korak s vremenom!

 

Općina Centar nabavkom interaktivnih tabli nastavila da ulaže u proces digitalizacije obrazovnog procesa u osnovnim školama

Lider u prodaji informatičke opreme u Bosni i Hercegovini IMTEC d.o.o. uspješno je relizirao projekat instalacije smart interaktivnih tabli  u 11 osnovnih škola na području Općine Centar. Općina Centar je prepoznala važnost digitalizacije obrazovnog procesa, te je sprovela postupak nabavke cjelovitog rješenja za interaktivno učenje, a koje je uključivalo opremu, softver, uslugu montaže  i obuke nastavnika. Imtec d.o.o. kao ekskluzivni zastupnik kompanije Smart za BiH je isporučio 11 kompleta „pametnih tabli“ koje uključuju smart tablu serije 480, projektor NEC serije M333XS i softver Smart notebook. 

 

Prezentacija nabavljene opreme je izvršena 30. augusta uz prisustvo direktora škola, nastavnika te načelnika Općine Centar dr. Nedžada Ajnadžića. Gospodin Ajnadžić je tom prilikom izjavio: „Mi smo prva Općina u BiH koja je prepoznala i finansirala ovakav jedan projekat i sretni smo da našim osnovcima možemo pružiti najbolje uslove za sticanje znanja i vještina. Mi kao lokalna zajednica ćemo i dalje podržavati ovakve i slične projekte. Izražavamo zahvalnost i predstavnicima firme IMTEC na partnerskoj suradnji kada je ovaj projekat u pitanju. Kroz ovaj pilot projekat želimo da našu djecu uključimo u savremene tokove informatizacije. Za njegovu uspješnu realizaciju potrebno je također uskladiti pedagoške normative i nastavne metode kako ovo ne bi predstavljalo teret za djecu već im pomagalo u njihovoj edukaciji“.

Direktor prodaje Imtec d.o.o. Safija Hadžić izjavila je da će Imtec osim isporuke opreme, izvršiti montažu, kalibriranje, instalaciju i podešavanje softvera, registraciju korisnika kod proizvođača  te potrebnu obuku. Zamjenom tradicionalne nastavnih motoda, savremenim, interaktivnim odgovaramo potrebama učenika postižući bolju motiviranost i fokusiranost na predavanje. Rješenja za digitalno učenje koja nudimo su provjerena i testirana na globalnom tržištu uz podršku globalne zajednice miliona nastavnika koji koriste rješenja kompanije Smart.

IMTEC d.o.o. je domaća IT kompanija fokusirana da pruži vrhunsku uslugu svojim klijentima. Našim klijentima dajemo punu sigurnost da će imati  kvalitetnog partnera i  najbolja tehnološka rješenja u skladu sa njihovima potrebama.

Imtec d.o.o. razvija i prodaje veliki broj složenih IT rješenja, koja sadrže hardver, softver i našu uslugu za poslovne korisnike na području čitave BiH. Naš lanac specijaliziranih trgovina IT opreme na području cijele  BiH svakodnevno opskrbljuje desetine hiljada klijenata personalnim računarima i periferijom, pametnim uređajima, potrošnim materijalima te technology dodacima. Našu digitalnu platforma za on – line prodaju technology opreme www.imtec.ba mjesečno posjeti više od 100 000 kupaca.

Uposlenici Imteca uvjereni su da tehnologija ima svrhu, samo ako unaprijeđuje kvalitet života ljudi. U skladu sa tim  isporučujemo samo onu tehnologiju koja će sve nas učiniti boljim. IMTEC – tehnologija za ljude koji žele biti bolji.

 

UŽIVAJTE PREZENTUJUĆI BEZ BOJAZNI OD SJENE!

 

Na bazi iskustva sa standardnim projektorima, proizvođači su se pobrinuli da užitak prezentacije dovedu na najviši nivo plasirajući na tržište tzv. ultra-short projektore. To su modeli koji sa male udaljenosti od platna projektuju veliku sliku, a da se pri tome ne stvara sjena od predavača.
Jedan od takvih modela je i NEC UM351W, projektor sa 1280 * 800 rezolucijom i osvjetljenjem od 3500 ansi lumena. Isporučuje se sa originalnim zidnim nosačem. Brojni analogni i digitalni priključci, mrežna i opcionalno bežična konekcija svrstavaju ga u model koji će zadovoljiti i najzahtjevnije korisnike. Integrisani zvučnici jačine 20W su sasvim dovoljni za prezentacione sale pa vam ni dodatno ozvučenje nije potrebno.

NEC UM351W sa udaljenosti od npr. 50cm projektuje sliku 1,5m x 1m ( Š x V ), dijagonale 1,8m.

Imtec Vam nudi dvije varijante ovog projektora:

– Ultra short throw ( više ovdje )
– Ultra short throw – Interaktivni ( više ovdje )

Interaktivni projektor ima dodatno multi touch modul i dvije olovke za pisanje. Prepoznaje do 250 istovremenih tački dodira, potrebna vam je samo obična bijela tabla!

Opcionalno može biti i wireless uz odgovarajuću karticu ( više ovdje ).

Svim obrazovnim institucijama, umjesto standardne garancije na lampu u trajanju od 6 mjeseci ili 1000h, NEC nudi produženje garancije na lampu za period od tri godine uz registraciju na zvaničnoj NEC stranici.

Za sve dodatne informacije na raspolaganju Vam je Imtec Solutions prodajni odjel na e-mail adresi prodaja@imtec.ba.

Smart Kapp 42 – savremeni flipchart

Predavači su godinama unazad predavali i bitne stvari, osobama kojima predaju, diktirali.  To vrijeme treba da bude iza nas. Smart kapp je revolucionarni višenamjenski proizvod, kojeg mogu koristiti studenti dok rade na projektima, treneri dok prezentuju strategiju svojim igračima, ili učitelji u radu sa svojim učenicima.  U svakom slučaju, rijetki su korisnici koji dođu u dodir sa korištenjem ovog proizvoda, a da ne osjete uzbudljive mogućnosti koje on nudi.

 

 

Smart Kapp dijagonale 42“ u portret orjentaciji je savremeni flipchart. Površina za pisanje je 92 cm x 57 cm, te je sasvim dovoljna za manje prezentacijske prostorije i sale za sastanke. Nakon uključenja table, nikakva IT integracija se ne zahtjeva, jednostavno počnite pisati markerima i gumicom koji Vam dolaze uz tablu. Svi koji žele da ne prepisuju i da sve što je napisano na tabli imaju odmah i u realnom vremenu, mogu to učiniti preko svojih tableta, pametnih telefona ili računara. Jednostavno, iOS korisnici preuzimaju aplikaciju na App Store, a Android korisnici na Google Play servisu. U bilo kojem trenutku prezentacije, prezentator kao i svi ostali mogu spasiti bilješku s table u PDF ili JPEG formatu. Jednoj prezentaciji se može priključiti do 250 korisnika.

Tabla se može montirati na zid ili na pokretno postolje. Vrijeme namijenjeno za učenje je bitnije utrošiti forkusirajući se na predavanje i tematiku, a ne na prepisivanje. Ova bijela tabla će Vam zasigurno poboljšati produktivnost.

Želimo napomenuti da pored ovog modela, Smart ima istu tablu i u veličini od 84“ u landscape formatu.

Implementiranje i učvršćivanje zadnjeg sloja odbrane: Encryption i Patch Management

U rastućem neprijateljskom okruženju, gdje cyber napadi pune naslovne stranice svaki mjesec, kompanije su krenule usmjeravati svoje sigurnosne mjere prema načinu kako unaprijediti otkrivanje napada, te kako što bolje otkriti vektore napada.

Nakon saznanja da je sigurnosni propust neizbježan, te nakon usvajanja korisnih podataka od krajnjih tačaka, administratori se mogu usmjeriti da vektore napada svedu na minimum i dodatno ojačaju sigurnost svoje infrastrukture. U ovakvim situacijama patch management i enkripcija čine razliku.

Čuvanje vrijednosti izvan vidokruga

Bitdefender-ovo istraživanje koje se temelji na izvještajima više od 1000 američkih i europskih IT stručnjaka pokazalo je da četiri od pet sistemska administratora vjeruju da je uz antivirusna rješenja i sigurnosne kopije, enkripcija najučinkovitiji mehanizam za zaštitu podataka.

Po državama, enkripciji najviše vjeruje Italija, Ujedinjeno Kraljevstvo i SAD. U prosjeku svaka šesta kompanija koristi enkripciju svih podataka.

Tri od četiri odluke donesene od strane administratora navode finansijske troškove i narušavanje ugleda kompanije kao najgore posljedice s kojima bi se mogli suočiti ako napredna prijetnja ima pristup najvrijednijim resursima kompanije.

Kritični podaci kao što su  intelektualno vlasništvo moraju biti sačuvani unutar kompanije, uz ograničen pristup i dostupan samo ovlaštenom osoblju. Bilo koji podaci sačuvani lokalno ili u oblaku bi trebali biti kodirani kako bi spriječili neovlaštenu upotrebu istih.

Administratori bi trebali izbjegavati rizik gubitka podataka, te se uskladiti sa propisima i u potpunosti kodirati podatke svojih prijenosnih uređaja.

GravityZone Full Disk Encryption štiti podatke cijelog HDD-a utjecajem na tehnologije kao što su Windows (BitLocker) i Mac (FileVault).

Kao prednost koristi sistemsko kodiranje kako bi osigurao potpunu kompatibilnost i najbolje performanse. GZ Full Disk Encryption je integriran sa GravityZone konzolom i agentima, bez dodatnih alata za instalaciju. Upotrebom postojeće infrastrukture omogućeno je potpuno centralizirano upravljanje Full Disk Encryption uz minimalno djelovanje.

Popunjavanje sigurnosnih propusta

Modul GravityZone Full Disk Encryption podržava automatsko i ručno ažuriranje. Omogućuje organizacijama veću fleksibilnost i učinkovitost za upravljanje patch-evima, s mogućnošću stvaranja popisa patch-eva, zakazivanja skeniranja patch-eva, ograničavanja automatskog ažuriranja administratorskih aplikacija, promjene rasporeda zakazanih sigurnosnih i nesigurnosnih patch-eva, te odgode ponovnog pokretanja patch-eva koje to zahtijevaju. U trenutnom okruženju cybersecurityja, patch-evi operativnog sistema i aplikacija su postale visok prioritet za IT odjele zbog sigurnosti i usklađenosti. GravityZone Patch Management omogućava verifikaciju patch-eva na nivou preduzeća kako bi bila u skladu s pravilima i propisima.

Fiskalni sistemi

By ,   No tags,   0 Comments
Fiskalni sistemi

Iskoristite priliku za kupovinu fiskalnih uređaja po posebnim uslovima i ostvarite dodatne popuste! 

Pomoći ćemo Vam pri odabiru fiskalnog uređaja koji će u potpunosti odgovarati Vašim potrebama i omogućiti Vam da na jednom mjestu obavite sve što je potrebno. Tu smo da otklonimo sve eventualne probleme i pobrinemo se da dobijete odgovore na sva Vaša pitanja.

Detaljne informacije možete dobiti u našim poslovnim jedinicama ili na brojeve telefona: 033 688 002, 062 344 822, 062 344 823.

Akcija vrijedi do 01.08.2018. godine.

Smart meeting pro software

Kao ovlašteni partner Smart interaktivne opreme, IMTEC d.o.o. Sarajevo u mogućnosti je da poslovnim korisnicima touch rješenja ponudi i vrhunsku aplikaciju za jednostavnije obavljanje poslovnih procesa.

Ovaj moćan softver vizualne kolaboracije omogućava korisnicima stvaranje i čuvanje ideja u gotovo neograničenom interaktivnom nevezanom radnom prostoru, kao i da prave bilješke u bilo kojoj dostupnoj aplikaciji, održavaju sastanke i jednostavno komuniciraju. Ciljana grupa korisnika su poslovni korisnici, a osnovna namjena održavanje poslovnih sastanaka, seminara, i sl.

Osnovne karakteristike ove aplikacije su pobrojane ispod, a veliki broj pozitivnih komentara i ocjena se može naći na internetu, objavljenih od korisnika aplikacije. Na Vama je da olakšate svoj i rad svojih kolega koristeći napredna tehnološka rješenja.

Nevezani radni prostor

Nemojte se zamarati brisanjem. Samo nastavite raditi. Nema ograničenja radnog prostora. Umetnite slike, hiperlinkove ili druge datoteke na kojima morate raditi. Pišite digitalnom tintom, uvećavajte ili umanjujte sadržaj pokretom i olovkom u radnom prostoru.

Pišite u bilo kojoj aplikaciji

SMART Ink Vam omogućava pisanje u bilo kojoj aplikaciji koju koristite, bilo da se radi o PDF-u, PPT-u ili softveru specifičnom za pojedinu industriju kao što je AutoCAD. Potpuno podržava operativni sistem Windows 10.

Prirodna interakcija

Dodir je precizan, tako da se rad odvija tečno, bez prekida. Šta god da radite – pišete olovkom, povlačite sadržaj ili zumirate – softver odgovara tačno, bez odgađanja.

Radarski prikaz

Držite pregled vašeg sadržaja koji se prikazuje u stilu karte vaše trenutne lokacije i sadržaja izvan vašeg trenutnog prikaza, a također se možete kretati po različitim područjima vašeg radnog prostora.

Spojite više ekrana

Spojite do 16 ekrana u isti radni prostor. Napišite zabilješku na jednom ekranu i to prikažite na sve ostale ekrane u isto vrijeme.

Organizator

Kontrolišite sadržaje, i odlučujte koji sadržaj se pojavljuje na kojem ekranu, te se pobrinite da najbolje iskoristite postavku povezanih ekrana.

 

Integracija sistema Microsoft Exchange i Office 365

 Sinhronizirajte kalendar sistema Microsoft Office sa SMART MeetingPro aplikacijom. Pristupite prilozima, dnevnom redu i listi učesnika, a također možete poslati automatski bilješke svima kojima želite nakon sastanka.

Integracija s programom SMART Bridgit® Conferencing

SMART MeetingPro automatski stvara i pokreće SMART Bridgit modul u vašoj sali za sastanke, kao i u svakoj drugoj pridruženoj sali. Zasebna licenca je potrebna za Bridgit.

Jedinstvena fleksibilnost komuniciranja

Kada se koristi sa softverom za kolaboraciju na daljinu poput Bridgit Conferencing softvera (npr. Skype i WebEx), udaljeni učesnici mogu pridonijeti svojim bilješkama i idejama.

Prilagodljiva poslovna galerija

Izradite prilagođene galerije koristeći template vaše kompanije ili uobičajenih slika.

Adobe PDF integracija

Umetnite digitalnu tintu izravno u Adobe PDF datoteke i atribut pojedinačnih korisnika na bilo koju PDF oznaku. Podržano je u okviru jedne sale ili udaljenom kolaboracijom preko Bridgita. Također možete odmah uvesti PDF datoteke u radni prostor.

IMTEC Solutions Tim

Sarajevo, 23. aprila 2018. –Zajedno sa predstavnicima svjetskih tehnoloških kompanija SMART i NEC na Konferenciji za medije upriličenoj zadnjeg dana 30. po redu Međunarodnog sajma knjige u Sarajevu ukazali smo na potrebu investiranja u znanje. Pod motom «Znanje je moć, a nove tehnologije su tu da nam pomognu», smo od 18. do 23. aprila prezentirali najnovija tehnološka rješenja za unaprijeđenje metoda sticanja znanja u obrazovnom procesu i edukaciji općenito. „IMTEC“ d.o.o. je dobitnik ovogodišnje specijalne nagrade za inovativnu prezentaciju na sajmu.

Na konferenciji za medije o digitalnim tehnologijama i novim načinima komuniciranja i sticanja znanja govorili su osnivač i vlasnik naše komanije IMTEC Selmir Vrabac, zatim Zoran Crnoseljanski NEC Sales representative Balkan/Hungary i Aleš Celcar SMART Sales representative Adriatic region.

U okviru Sajma premijerno smo predstavili najnoviji SMART kapp uređaj koji na revolucionaran način pomjera granice u edukaciji i kreativnim poslovnim komunikacijama.

Riječ je o svojevrsnoj elektronskoj piši – briši tabli koja ima mogućnost dijeljenja sadržaja sa do 250 osoba, sa bilo koje lokacije i bilo kojeg pretraživača.

Osnivač i vlasnik kompanije IMTEC Selmir Vrabac je na konferenciji „Znanje je moć, a nove tehnologije su tu da nam pomognu“  izjavio je da SMART kapp uređajem želimo napraviti transfer znanja partnerima, primarno iz sektora obrazovanja, ali smo dio vremena i asortimana posvetili i poslovnim korisnicima.

– Inovativnim nastupom smo nastojali da privučemo pažnju naše djece i omladine, ali i nastavnog osoblja. Želimo da tehnologiju učinimo bliskom, njenu primjenu jednostavnom, da učenik postane aktivni sudionik procesa učenja kroz interaktivnost koju omogućava tehnologija – rekao je Vrabac.

IMTEC je ekskluzivni  zastupnik za BiH tehnoloških kompanija Smart, NEC, Sharp i Bit Defender.

Predstavnici kompanija NEC i Smart, Zoran Crnoseljanski i Aleš Celcar su kazali da  tehnologija u obrazovnom procesu ne podrazumijeva samo obrazovanje u osnovnoj i srednjoj školi.

Postoji i razmjena informacija između inženjera, u internim obukama u firmi, između saradnika u administraciji, u poslovnom procesu, procesu odlučivanja, u konferencijskoj sali, kada više ljudi učestvuje u procesu, a to sve mora biti brzo digitalizirano da bi ostao trag.

– Današnji svijet u potpunosti postaje digitalan i mi to moramo ispratiti ili nas neće biti. IMTEC u ovom trenutku ulaže velike napore, sredstva, ljudske resurse da u BiH pruži ono što je najbolje na tržištu – kazao je Crnoseljanski.

Od uređaja na sajmu je predstavljen i SMART touch displej 6065 – 65“, SMART SB480 – 77“, NEC E425 – 42“ HD, te NEC projektor PA522U.

Kao lider u prodaji informatičke opreme u BiH, već 15 godina zbližavamo tehnologiju i ljude. IMTEC d.o.o. Sarajevo je domaća informatička kompanija i zapošljava 90 uposlenika. Svoje poslovanje razvijamo u dvije divizije, IMTEC Solutions i IMTEC Computers, a jedini smo registrovani proizvođač desktop računara u Bosni i Hercegovini. Posjedujemo lanac poslovnica koji broji 15 IMTEC trgovina raspoređenih širom BiH, on-line shop www.imtec.ba, te specijaliziranu službu za prodaju firmama i institucijama.

 

MCM/FENA


1 2 3 4