INTERAKTIVNO

OBRAZOVANJE

Obrazovanje za budućnost

Naša djeca su naše najveće bogatstvo, a kvalitetno obrazovanje je ono što je najvažnije da dobiju. U vremenu kada se tehnologija ne koristi već živi, zamisliti obrazovanje bez naprednog korištenje tehnologije je nemoguće. Interaktivnost u obrazovnom procesu zahtijeva upotrebu naprednih tehnologija i nastavnika koji je osposobljen da odgovori izazovima generacija koje jedino poznaju i razumiju pametne uređaje sa displejima kojima se upravlja na dodir. Ne postoji alternativa interaktivnom obrazovanju, niti korištenju tehnologije radi uvođenja obrazovanja na daljinu. Imtec već preko 10 godina sarađuje sa velikim brojem nastavnika i rukovodilaca obrazovnih ustanova u BiH na uvođenju interaktivne nastave. Na stotine isporučenih pametnih tabli, displeja i projektora uz softver za interaktivno učenje i učenje na daljinu garancija su da u nama imate pravog partnera za uvođenje novih tehnologija u obrazovni proces.

S Imtec-om dobivate:

NAŠE USLUGE

PROIZVODI I SOFTVERI

INTERAKTIVNI DISPLEJI

Prošlo je vrijeme kada ulaganje u tehnologiju učionica nije značilo ništa drugo nego odabir boje krede ili olovke koja će se koristiti na nastavnoj ploči. Paneli visoke rezolucije, veliki zasloni, interaktivni paneli osjetljivi na dodir novi su i put naprijed za interaktivno i zajedničko učenje. Veličine se kreću od 32” do 84” sa opcijom 1080p visoke rezolucije ili 4K Ultra HD sa izuzetno svijetlim, oštrim zaslonima i više godina garancije. Kao ovlašteni distributer vodećih proizvođača interaktivnih displeja usmjerenih na obrazovanje, možemo vam preporučiti, isporučiti i instalirati više interaktivnih displeja osjetljivih na dodir. Našu ponudu pogledajte na linku.

INTERAKTIVNI PROJEKTORI

Prednost ovih projektora je svakako omogućena interaktivnost preko desktop ili laptop računara. Interaktivni projektori su ultra-short throw (sa jako male udaljenosti daju veliku dijagonalu slike, npr. sa udaljenost od samo 85 cm daju sliku dijagonale 110”). Slika se projektuje na bijeloj tabli kao i kod standardnih projektora. Ono po čemu se razlikuju je mogućnost interakcije sa sadržajem koji se projektuje. Ovo im omogućavaju posebni senzori. Prednosti interaktivnog projektora su: zadržava pažnju učesnika, pospješuje timski rad, bolja produktivnost, više fleksibilnosti. Učesnici prezentacije mogu putem interneta pristupiti bilješkama koje ste napravili putem programa za dijeljenje datoteka.

INTERAKTIVNE PAMETNE TABLE

Interaktivna pametna tabla omogućava prikaz slike sa monitora na veliku površinu pomoću digitalnog projektora. Učitelj ili učenik “komuniciraju” interaktivno na pametnoj tabli pomoću slika ili videa, kao i pomoću interaktivne olovke ili prsta. S računarom povezanim na internet ili lokalnu mrežu, moguće je pristupiti informacijama širom svijeta. Brzo i napredno se pretražuju i pronalaze lekcije koje su prethodno korištene. Interaktivna tabla nudi nastavnicima različite alate, što značajno olakšava njihov posao. Neki od ovih pametnih alata su povećalo, pokazivač, reflektor, snimanje ekrana. Kao ovlašteni distributer vodećih proizvođača interaktivnih pametnih tabli usmjerenih na obrazovanje, možemo vam preporučiti, isporučiti i instalirati iste. Našu ponudu pogledajte na linku.

SMART LEARNING SUITE ONLINE

SMART LEARNING SUITE ONLINE (SLS Online) je web aplikacija koja daje nastavnicima mogućnost da statične, postojeće PDF fajlove, Google slajdove ili Microsoft fajlove pretvori u interaktivnu lekciju. To je virtuelna učionica koja je stacionirana u oblaku i omogućava učenicima i nastavnicima da se mogu povezati ma gdje bili. Učenici mogu biti aktivni zajedno na času, čak i ako nisu fizički prisutni u istoj učionici. SLS Online pokazuje šta su učenici dodali i uredili u podijeljenom radnom prostoru, davajući uvid u učenje i povećavajući učeničku odgovornost. Kao ovlašteni distributer SMART-a, lidera u rješenjima za online učenje, nudimo vam kompletnu uslugu vezanu sa isporuku SLS Online softvera. Našu ponudu pogledajte na linku.

ROBOTEL JEZIČKA LABORATORIJA

Jezičke laboratorije su veoma važan nastavni alat i tehnologija, koje će studentima pomoći da ostvare svoje ciljeve u učenju jezika, usavrše kvalitet izgovora, a svakako pomognu produktivnosti i zadovoljstvu svojih profesora. Nudimo vam SmartClass+ HUB od kompanije Robotel koja omogućava da nastavnici mogu kreirati lični, interaktivni sadržaj za svoj razred, a učenici pristupiti svojim zadacima koristeći bilo koji uređaj, sa bilo koje lokacije u novom inovativnom i kreativnom načinu učenja. Nastavnici mogu praviti i dodjeljivati testove za svoje učenike. Aktivnosti sa prepoznavanjem izgovora prepoznaju govor učenika, snimaju i daju automatske rezultate. Tehnologija koja pretvara tekst u izgovor se koristi da prepoznaje riječi i fraze izgovorene od strane učenika. Ove aktivnosti uključuju učenike u aktivno korištenje jezika i motiviraju ih da više vježbaju izgovor. Imtec je disitributer Robotela koji je globalni i najveći isporučilac rješenja za učenje jezika. Više informacija možete pogledati na linku.

MOODLE - WEB PLATFORMA ZA UČENJA NA DALJINU

Moodle je platforma za upravljanje učenjem i koristi se u raznim sektorima, od edukacijskih ustanova, malih, srednjih i velikih kompanija do javne i državne uprave. Najčešće se koristi za prenošenje sadržaj za učenje što većem broju korisnika, bez potrebe da se okupljaju u učionicama i salama za prezentacije. Moodle kao jedinstvena platforma čini znanje dostupno svima kojima je to potrebno, s bilo kojeg mjesta na svijetu gdje postoji pristup internetu. Danas postoje hiljade raznih dodataka, kvizova, izvještaja i ostalih elemenata koji proširuju sistem čine ga još upotrebljivijim i prilagodljivijim za svako okruženje i priliku. Naš tim programera i edukatora je osposobljen da izvrši instalaciju, prilagođavanje i konsalting u vezi korištenje moodle platforme za upravljanje učenjem na daljinu. Više o moodle platformi na slijedećem linku:

MOODLE

Interaktivno učenje


Interaktivno učenje integriše tehnologiju u vaše učionice, ali isto tako omogućava kvalitetnu realizaciju učenja na daljinu tzv. online nastave. Sadrži edukativne materijale koji su prilagođeni računarima, tabletima i drugim vrstama uređaja i koji se projektuju na interaktivni zaslon koji može biti u formatu displeja, pametne table ili interaktivnog projektora. Učenici imaju mogućnost da dodirnu, odaberu, povuku i upravljaju informacijama na zaslonu, ali i da se aktivno uključe preko svojih uređaja bez obzira da li je nastava u učionici ili se dešava na daljinu. Učeničko iskustvo ih vodi u svijet učenja pomoću animacija, slika, videa i svih drugih prikaza na ekranu. Softverski programi stalno se proširuju sa sveobuhvatnim nastavnim materijalima i materijalima za podršku i aktivnost učenika.
U interaktivnoj učionici nastavnici su stalno u prilici da razvijaju i poboljšavaju lekcije. Sadržaj je vrlo poticajan i zabavan, te učenicima olakšava učenje.
Istraživanja pokazuju da učenici uče mnogo učinkovitije koristeći interaktivna rješenja u odnosu na tradicionalne metode obrazovanja.
Ova metoda učenja uveliko koristi učenicima da razviju sposobnosti fokusiranja i koncentracije u razredu, ali i prilikom online nastave. Interaktivni zaslon postaje centralno mjesto za razmjenu ideja i interesovanja. Ključni sadržaji učenja oživljavaju se na ekranu i učenici mogu komunicirati s tim informacijama putem učenja i aktivnosti u učionici.

Prednosti interaktivnog učenja