NOVOSTI

EVENT – SPAJAMO TEHNOLOGIJU I OBRAZOVANJE

Današnja tehnologija transformiše način na koji učimo i podučavamo. Digitalne inovacije postaju ključne za unaprjeđenje obrazovnog procesa, otvarajući vrata novim metodama učenja i stvarajući interaktivno okruženje za razvoj budućih generacija.

Sa zadovoljstvom najavljujemo Imtecov nadolazeći događaj “Spajamo tehnologiju i obrazovanje”, zakazan za 14. decembar 2023. godine u hotelu Hills sa početkom u 12 sati (registracija počinje u 11:30). Ovaj događaj će biti prava poslastica za sve one koji žele istražiti kako se digitalne tehnologije integriraju u obrazovni proces i unose revoluciju u naše škole i učionice. Na event se možete prijaviti OVDJE.

Digitalno obrazovanje ima nekoliko ključnih svrha i prednosti:

  1. Pristup informacijama: Omogućava širok pristup informacijama i znanju putem online platformi, časopisa, e-knjiga, interaktivnih lekcija itd.
  2. Prilagodljivost učenju: Pruža mogućnost prilagodbe nastave individualnim potrebama učenika, omogućavajući im učenje u vlastitom ritmu i stilu.
  3. Inovativne metode učenja: Koristi tehnologiju kako bi učenje bilo dinamičnije i zanimljivije putem interaktivnih sadržaja, virtualnih ekskurzija, simulacija, itd.
  4. Globalna povezanost: Omogućava suradnju među učenicima i nastavnicima širom svijeta, što potiče razmjenu ideja i iskustava.
  5. Razvoj digitalnih vještina: Priprema učenike za savremeno poslovno okruženje, osnažujući ih s vještinama poput digitalne pismenosti, rješavanja problema i kreativnosti.
  6. Fleksibilnost i pristupačnost: Pruža mogućnost učenja izvan tradicionalnih okvira učionica, omogućavajući pristup obrazovanju osobama koje su udaljene od škola ili imaju specifične potrebe.

Svrha digitalnog obrazovanja je transformisati način učenja i podučavanja kako bi se prilagodio zahtjevima savremenog društva, osiguravajući da učenici stječu relevantno znanje i vještine potrebne za uspjeh u 21. vijeku.

Povodom što kvalitetnije integracije tehnologije u naše učionice pripremili smo panel diskusiju i dva demo časa koja će na praktičan način prikazati primjenu tehnoloških rješenja u procesu nastave.

Panel Diskusija: “Upotreba digitalnih tehnologija za bolji obrazovni proces”

Naš panel eksperata iz područja obrazovanja i tehnologije će raspravljati o ključnim aspektima primjene digitalnih alata u obrazovanju. Naši panelisti Dr. Sc. Adi Pandžić, Mašinski fakultete UNSA, Prof.dr. Seid Masnica savjetnik ministrice za visoko obrazovanje pri FMON, Damir Ravlić iz Sektora za nauku i tehnologiju pri FMON, Enida Mostić – profesorica gimnazije Muhsin Rizvić iz Kaknja i Jasmin Popaja izvršni direktor IMTEC d.o.o., osigurat će kvalitetnu panel diskusiju kroz koju će obraditi aktuelne teme koje povezuju tehnologiju i obrazovanje.

Demo Časovi: Praktično iskustvo digitalnih učila u nastavi

Iskusni predavači će demonstrirati kako digitalne tehnologije obogaćuju nastavu kroz dva praktična demo časa. prisutni će saznati kako se digitalna učila mogu integrisati u svakodnevnu nastavu, te na koji način poboljšavaju učeničko iskustvo i postignuća. Demo čas iz Fizike prezentirat će Enida Mostić, dok će demo čas iz engleskog jezika prezentirati Maja Omerhodžić.

Ovaj događaj nije samo poziv na promišljanje, već i prilika za interakciju, učenje i dijeljenje ideja među stručnjacima, edukatorima i svima koji žele doprinijeti unapređenju obrazovnog sistema.

Imtec je za ovaj događaj pripremio i nagradnu igru za posjetioce. Na kraju našeg druženja izvući ćemo tri sretna dobitnika i uručiti im vrijedne nagrade. 

 

Pridružite nam se 14. decembra 2023. godine i budite dio ovog inspirativnog eventa o budućnosti obrazovanja potaknute tehnološkim inovacijama. Za više informacija, upoznavanje sa agendom i prijavu kliknite OVDJE i prijavite se. 

“Spajamo tehnologiju i obrazovanje” – jer zajedno stvaramo budućnost učenja!

PODIJELI NA DRUŠTVENIM MREŽAMA:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp