NOVOSTI

FISKALIZACIJA – KLJUČNA MJERA ZA SUZBIJANJE SIVE EKONOMIJE

Siva ekonomija je dugogodišnji problem s kojim se suočavaju mnoge zemlje diljem svijeta. Jedan od načina da se smanji siva ekonomija i poveća transparentnost je kroz proces fiskalizacije. U ovom blogu pojasnit ćemo što je fiskalizacija, zašto je važna i kako može pomoći u suzbijanju sive ekonomije.

Što je fiskalizacija?

Fiskalizacija je proces kojim se prati i bilježi svaka financijska transakcija putem fiskalnog uređaja. To uključuje izdavanje fiskalnih računa, evidentiranje prodaje i slanje podataka o transakcijama poreznoj upravi. Fiskalni uređaj je poseban uređaj koji je certificiran i omogućuje izdavanje fiskalnih računa s odgovarajućim podacima.

Zašto je fiskalizacija važna?

Fiskalizacija je važna jer pruža transparentnost i kontrolu nad financijskim transakcijama. Omogućuje vladinim agencijama praćenje prodaje, plaćanje poreza i sprječavanje utaje poreza. Osim toga, fiskalizacija pomaže u stvaranju fer konkurencije između kompanija, jer se smanjuje mogućnost da se izbjegava plaćanje poreza.

Kako fiskalizacija pomaže u suzbijanju sive ekonomije?

Fiskalizacija igra ključnu ulogu u suzbijanju sive ekonomije. Primjenom fiskalizacije, vladine agencije mogu pratiti financijske transakcije i identificirati eventualne nepravilnosti ili nedostatke u plaćanju poreza. To omogućuje poduzimanje mjera protiv onih koji pokušavaju izbjeći plaćanje poreza, čime se smanjuje siva ekonomija i stvara ravnoteža između legalnih poslovnih aktivnosti.

Prednosti fiskalizacije:

  1. Smanjenje sive ekonomije
  2. Povećanje transparentnosti financijskih transakcija
  3. Pružanje podataka o prodaji i prihodima poreznoj upravi
  4. Stvaranje fer konkurencije između kompanija
  5. Poboljšanje prikupljanja poreza i financijske discipline

Imtec – Vaš partner u fiskalizaciji

Kompanija Imtec pruža sveobuhvatna rešenja kako bi pomogla svojim klijentima u postizanju fiskalne usaglašenosti i efikasnosti. Naša ponuda uključuje različite fiskalne uređaje i softverske aplikacije koje zadovoljavaju potrebe različitih industrija i veličina kompanija.

Prednosti korištenja fiskalnih uređaja iz naše ponude:

Napredna tehnologija: Fiskalni uređaji koje nudi Imtec od proizvođača Tring, Config i Kimtec, koriste najnoviju tehnologiju, što omogućava brže i preciznije evidentiranje transakcija.

Prilagodljivost: Uređaji su prilagodljivi različitim poslovnim modelima, što omogućava efikasno funkcionisanje u različitim okruženjima.

Pouzdanost i sigurnost: Naši fiskalni uređaji obezbeđuju pouzdanost i sigurnost u zaštiti podataka, čime se smanjuje rizik od neovlaštenih pristupa i gubitka informacija.

Podrška klijentima

Imtec pruža kvalitetne fiskalne uređaje od proizvođača Tring, Config i Kimtec, kao i kontinuiranu podršku našim klijentima. Naš tim stručnjaka je tu da pomogne u implementaciji i održavanju sistema fiskalizacije, kao i da odgovori na sve zahtjeve i pitanja klijenata, a najbolja referenca za to je mreža održavanja u kojoj se nalazi preko 3000 fiskalnih uređaja od naših klijenata.

Fiskalizacija je ključna mjera za suzbijanje sive ekonomije i povećanje transparentnosti financijskih transakcija. Kroz praćenje prodaje, izdavanje fiskalnih računa i slanje podataka poreznoj upravi, fiskalizacija pomaže u stvaranju fer konkurencije i sprječavanju utaje poreza. Implementacija fiskalizacije pridonosi smanjenju sive ekonomije i jačanju financijske discipline u zemlji.

Više o našoj ponudi, vrsti uređaja i propratnoj opremi možete pogledati OVDJE

 

Ukoliko trebate dodatne informacije kontaktiraj nas na broj 033 688 002, putem e-mail-a [email protected] ili posjeti najbližu Imtec poslovnicu.

PODIJELI NA DRUŠTVENIM MREŽAMA:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp