NOVOSTI

OTKRIJTE CYBER SIGURNOST UZ BITDEFENDER

Izgradite svoje sigurno Cyber okruženje uz antivirus Bitdefender GravityZone. Konsultujte Imtec stručnjake za sva pitanja koja se tiču Cyber sigurnosti.

Vjerovatno smo svi umorni od priča o cyber kriminalu, virusima i napadima, ali to je realnost današnjice koju moramo prihvatiti i služiti se sa svim dostupnim alatima da bi imali sigurno cyber okruženje.  Svakodnevne vijesti o cyber kriminalu pozivaju nas da se okrenemo kvalitetnim antivirus rješenjima, a Imtec kroz svoju ponudu nudi pouzdano rješenje u vidu Bitdefender-a. 

Veoma je važno da se uspostavi jasna strategija sigurnosti koja će obuhvatiti  proaktivna i reaktivna rješenja. Proaktivna rješenja djeluju tako što osiguravaju sistem unaprijed od potencijalnih prijetnjii, prepoznaju ih i eliminišu. Reaktivna rješenja se aktiviraju nakon što se napad desi i kada je neophodno primijeniti sigurnosne politike u slučaju incidenta. 

Bitdefender GravityZone je skup sigurnosnih usluga namijenjenih pravnim subjektima za jednostavno upravljanje radnim stanicama i serverom. Za razliku od tradicionalnih rješenja koja kombinuju pred-virtualizacijske i pred-cloud Windows aplikacije, Bitdefender GravityZone objedinjuje sve potrebne sigurnosne servise u jedinstvenu platformu, a da pritom ima najbolji omjer zaštite i performansi.

Da bi ste se uvjerili u efikasnost Bidefender GravityZone možete se prijaviti OVDJE i testirati besplatno na period od 30 dana, bez ograničenja i obaveza kupovine. Rješenje je primjenjivo na tri i više računara. 

Ne treba svi da budemo IT stručnjaci, ali dobro je upoznati se sa nekim osnovnim elementima zaštite i informisati se od čega sve antivirus Bitdefender Gravity Zone štiti naše računare i sisteme.

Zaštita od malvera: Bitdefenderov antivirusni softver pruža zaštitu u stvarnom vremenu od raznih vrsta malvera, poput virusa, trojanaca, ransomwarea, špijunskih programa i adwarea. Koristi napredne algoritme skeniranja kako bi otkrio i uklonio prijetnje s vašeg sistema.

Zaštita na webu: Bitdefender uključuje svojstva filtriranja weba i zaštite pregledavanja koje pomažu u zaštiti vaših online aktivnosti. Blokira zlonamjerne web stranice, sprječava pokušaje phishinga i upozorava vas na potencijalne prijetnje prije nego što im pristupite.

• Napredna odbrana od prijetnji: Ova stavka koristi analizu ponašanja i algoritme mašinskog učenja kako bi identificirala i blokirala sofisticirane prijetnje koje mogu pokušati iskoristiti ranjivosti vašeg sistema.

Anti-Phishing i Anti-Fraud: Bitdefender pomaže u zaštiti od pokušaja phishinga i prevare na web stranicama koje imaju za cilj krađu vaših osobnih podataka, poput podataka za prijavu, podataka kreditnih kartica ili socijalnih osiguranja.

Višeslojna zaštita od ransomwarea: Bitdefenderova višeslojna metoda štiti vaše datoteke od napada ransomwarea kontinuiranim praćenjem sumnjivih aktivnosti, šifriranjem važnih datoteka i stvaranjem sigurnosnih kopija kako bi se omogućilo vraćanje podataka.

Zaštita privatnosti: Bitdefender uključuje svojstva usmjerene na zaštitu vaše online privatnosti. Nudi VPN (Virtual Private Network) koji šifrira vašu intenetsku vezu i omogućava vam anonimno pregledavanje weba.

Ukoliko se odlučite za Bitdefender Gravity zone nudimo vam:

• Konsalting pri odabiru strategije i modela sigurnosti

• Odabir odgovarajućeg hardverskog i softverskog rješenja

• Isporuku i instalaciju odabranog rješenja

• Usluge podešavanja sigurnosnih politika

• Edukaciju vašeg osoblja za upravljanje sigurnosnim rješenjem

• Post prodajnu podršku u slučaju sigurnosnih prijetnji.

Provjerite zašto je Bitdefender GravityZone jedno od najboljih rješenja na svijetu i testirajte besplatno na period od 30 dana bez ograničenja. Za besplatno testiranje prijavite se OVDJE.

Ukoliko trebate dodatne informacije kontaktiraj nas na broj 033 688 002, putem e-mail-a [email protected] ili posjeti najbližu Imtec poslovnicu.

PODIJELI NA DRUŠTVENIM MREŽAMA:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp