NOVOSTI

SMART BOARD INTERAKTIVNI PANELI MX I GX SERIJE – NOVE VERZIJE

Napredak tehnologije oblikovao je način na koji učimo i podučavamo, radimo prezentacije i vršimo analize. U današnjem digitalnom dobu, obrazovanje i prezentiranje postaje sve interaktivnije i angažovanije zahvaljujući inovativnim alatima poput SMART Board interaktivnih panela serije MX i GX. Ovi uređaji predstavljaju revoluciju u učionici, omogućavajući nastavnicima i učenicima da zajedno istražuju, surađuju i uče na potpuno nov način. U ovom blogu istražit ćemo sve što trebate znati o SMART Board interaktivnim panelima serije MX i GX, njihovim karakteristikama i prednostima te u koje sve svrhe se mogu koristiti. Saznajte kako ovi paneli pretvaraju klasične učionice u dinamična okruženja u kojima se znanje stvara i dijeli na najinovativniji način.

Šta je interaktivni panel?

Interaktivni panel ili interaktivna tabla/ekran, je uređaj koji kombinuje funkcionalnost monitora sa osjetljivim na dodir tehnologijama kako bi omogućio interakciju korisnika sa digitalnim sadržajem.

Karakteristike panela:

  • Osjetljivost na dodir: Interaktivni paneli reaguju na dodir korisnika, omogućavajući im da pišu po ekranu, crtaju, selektuju objekte i izvršavaju različite funkcije prstima ili digitalnim olovkama.
  • Visoka rezolucija: Većina interaktivnih panela dolazi sa visokom rezolucijom ekrana kako bi prikazali jasne slike i tekst.
  • Mogućnost pisanja i crtanja: Ovi uređaji često dolaze sa softverom koji omogućava korisnicima da pišu, crtaju, kreiraju  tekst i markiraju dokumente ili prezentacije.
  • Povezanost: Interaktivni paneli obično imaju različite opcije za povezivanje sa drugim uređajima kao što su računari, pametni telefoni, i tableti. Ovo omogućava dijeljenje sadržaja i korištenje interaktivnih panela kao velikih ekrana za prezentacije.
  • Interaktivni softver: Dolaze sa specijalizovanim softverskim alatima koji olakšavaju predavanje, prezentaciju i sl. Ovi alati mogu uključivati mogućnost podjele ekrana, krairanje, teksta i još mnogo toga.

Gdje se sve mogu koristiti interaktivni paneli?

Interaktivni paneli su korisni u obrazovnim ustanovama za interaktivno učenje, u poslovnim okruženjima za timsku saradnju i prezentacije, kao i u različitim industrijskim sektorima. Oni su postali popularni alati za unapređenje komunikacije i produktivnosti.

Dostupne serije

U našoj ponudi imamo serije: 6000S serija, MX serija i GX serija.

U Imtecovoj ponudi možete pronaći i nove verzije MX i GX panela, kao i propratnu opremu, kliknite OVDJE i istražite našu ponudu koju smo pripemili za vas.

 

Ukoliko želite više informacija kontaktirajte nas putem e-maila: [email protected] ili putem besplatne info linije: 0800 223 38

PODIJELI NA DRUŠTVENIM MREŽAMA:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp