NOVOSTI

SVE ŠTO TREBATE ZNATI O FISKALIZACIJI

Fiskalizacija predstavlja sistem elektronskog evidentiranja poslovnih transakcija i izdavanja fiskalnih računa krajnjem kupcu. Ovaj postupak ima ključnu ulogu u održavanju transparentnosti, borbi protiv sive ekonomije i omogućavanju adekvatnog oporezivanja propisanog zakonom. Kao jedan od lidera u oblasti fiskalizacije, Imtec ima značajan doprinos u modernizaciji poslovanja i omogućavanju poštenih trgovinskih aktivnosti.

Šta je fiskalizacija i kako funkcioniše?


Fiskalizacija je proces elektronskog beleženja svih finansijskih transakcija u realnom vremenu putem fiskalnih uređaja, čime se osigurava da svaka transakcija bude transparentna i vidljiva poreskim organima. Ovaj sistem omogućava automatsko generisanje fiskalnih računa i njihovo slanje nadležnim institucijama kako bi se olakšala kontrola i oporezivanje poslovnih subjekata.

 

Važnost fiskalizacije u poslovanju


Fiskalizacija ima ključan uticaj na različite aspekte poslovanja, kao što su:


  1. Smanjenje sive ekonomije: Implementacija fiskalizacije doprinosi smanjenju sive ekonomije i nelegalnih poslovnih aktivnosti. Ovo omogućava fer konkurenciju među poslovnim subjektima i podržava zdrav rast privrede.
  2. Povjerenje kupaca: Kupci imaju veće povjerenje u prodavce koji izdaju fiskalne račune, jer znaju da je transakcija registrovana i da mogu ostvariti prava na garanciju i povrat novca.
  3. Pravilno oporezivanje: Fiskalizacija omogućava tačno evidentiranje poslovnih prometa i omogućava državnim organima da pravilno oporezuju poslovne subjekte, čime se osigurava prihod za državu i unapređuje javni sektor.

Imtec – Vaš partner u fiskalizaciji


Kompanija Imtec pruža sveobuhvatna rešenja kako bi pomogla svojim klijentima u postizanju fiskalne usaglašenosti i efikasnosti. Naša ponuda uključuje različite fiskalne uređaje i softverske aplikacije koje zadovoljavaju potrebe različitih industrija i veličina kompanija.


Prednosti korištenja fiskalnih uređaja iz naše ponude:


  1. Napredna tehnologija: Fiskalni uređaji koje nudi Imtec od proizvođača Tring, Config i Kimtec, koriste najnoviju tehnologiju, što omogućava brže i preciznije evidentiranje transakcija.
  2. Prilagodljivost: Uređaji su prilagodljivi različitim poslovnim modelima, što omogućava efikasno funkcionisanje u različitim okruženjima.
  3. Pouzdanost i sigurnost: Naši fiskalni uređaji obezbeđuju pouzdanost i sigurnost u zaštiti podataka, čime se smanjuje rizik od neovlaštenih pristupa i gubitka informacija.
 

Podrška klijentima


Imtec ne samo da pruža kvalitetne fiskalne uređaje od proizvođača Tring, Config i Kimtec, već pruža i kontinuiranu podršku našim klijentima. Naš tim stručnjaka je tu da pomogne u implementaciji i održavanju sistema fiskalizacije, kao i da odgovori na sve zahtjeve i pitanja klijenata, a najbolja referenca za to je mreža održavanja u kojoj se nalazi preko 3000 fiskalnih uređaja od naših klijenata.

 

Fiskalizacija je ključni element modernog poslovanja koji osigurava transparentnost, fer konkurenciju i pravilno oporezivanje. Imtec pruža visokokvalitetne fiskalne uređaje i podršku klijentima kako bi osigurala njihovu usaglašenost sa zakonskim regulativama i omogućila im uspješno i pošteno poslovanje. Fiskalizacija je investicija koja se isplati, a Imtec je vaš pouzdan partner u ovom ključnom procesu.


Više o našoj ponudi, vrsti uređaja i propratnoj opremi možete pogledati OVDJE

 

Ukoliko trebate dodatne informacije kontaktiraj nas na broj 033 688 002, putem e-mail-a [email protected] ili posjeti najbližu Imtec poslovnicu.

PODIJELI NA DRUŠTVENIM MREŽAMA:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp