NOVOSTI

VRHUNSKO VIDEOKONFERENCIJSKO RJEŠENJE YEALINK MB65/MB866

Yealink MeetingBoard je najsvestraniji Yealink proizvod. Pojmovi poput videokonferencijskog sistema ili pametne ploče namjerno se ne koriste pri opisu MeetingBoarda, jer isti može biti oboje, ali i puno više. Yealink MeetingBoard je sveobuhvatni videokonferencijski sistem sa zaslonom osjetljivim na dodir, integrisanom kamerom sa karakteristikama umjetne inteligencije, visokokvalitetnim mikrofonima i zvučnicima za uklanjanje buke, temeljen na Androidu s izvornim Microsoft Teams i Zoom Rooms, a dolazi u veličini ekrana od 165 cm (65”) ili 218 cm (86”).

Yealink MeetingBoard radi na Androidu 10 koji je certificiran i za Microsoft Teams i za Zoom Rooms. To garantruje da Yealink MeetingBoard zadovoljava sigurnosne standarde potrebne za profesionalnu upotrebu (MS Teams/Zoom-certificirani i MS Teams/Zoom-kompatibilni su za dva različita koncepta pri čemu samo certificirani uređaji garantuju sigurnost i omogućuju potpunu upotrebu MS Teams/Zoom aplikacije). Karakteristike koje Yealink MeetingBoard čine svestranim uključuju razne mogućnosti povezivanja, dodatke i proširenja, tj. prošireni zaslon, kamere viših performansi s optičkim uvećanjem, dodatne bežične mikrofone, OPS utor koji omogućuje nadogradnju na Windows operativni sistem, WPP30 bežični dodatak za dijeljenje sadržaja i bežični način rada uređaja, a uskoro će biti dostupna i kamera za snimanje fizičke table za pisanje i još mnogo toga.

Pogodan za prostorije različiti veličina

Imate li malu prostoriju za sastanke ili ured izvršnog direktora? MB65 MeetingBoard će pokriti sve vaše potrebe. U slučaju veće prostorije za sastanke možete odabrati veći MB86 ekran, dodatne PTZ kamere sa 6x ili 12x optičkim zumom, dodatni bežični mikrofoni za pokrivanje svih učesnika i opciju proširenog ekrana koja vam omogućava kombinovanje dva ekrana: jedan za dijeljenje prezentacija i još jedan za prikaz učesnika online sastanka.

Profesionalni konrefencijski sistem i uređaj za zabavu

Yealink MeetingBoard se lako može transformirati u normalan TV prijemnik, pametni TV ili jednostavno veliki tablet. HDMI i bežično dijeljenje omogućuju vam da priključite TV box, Chromecast itd., ili samo bežično dijelite svoj sadržaj s kompatibilnog računara ili pametnog telefona. Ako želite profesionalni videokonferencijski sistem i uređaj za zabavu u isto vrijeme, MeetingBoard opremljen gore navedenim opcijama savršeno je rješenje.

Pokrivanje svih opcija saradnje: MS TEAMS, ZOOM, GOOGLE MEET, CISCO WEBEX…

Yealink MeetingBoard izvorni je uređaj za MS Teams i Zoom Rooms, ali također ima i i mogućnost proširenja uz koje može koristiti sva najpopularnija rješenja za saradnju. Yealink MeetingBoard opremljen je OPS utorom za proširenje, te je dodavanjem Windows OPS modula i Softver Mago Room moguće  koristiti online sastanke u MS Teams, Zoom, Google Meet ili Cisco Webex. Osim toga, dodavanjem softvera Mago Room, možete koristiti Mago Room rješenja, npr., bijelu ploču.

Vizuelno elegantan proizovod koji će impresionirati vaše partnere

Jedno od Yealinkovih ključnih načela je što manje žica. Yealink je doista usredotočen da sva rješenja izgledaju čisto i elegantno. Yealink MeetingBoard ima nagrađivani industrijski dizajn i sve je besprijekorno integrirano. Ako trebate dodatne mikrofone, bežični su i dizajnirani u istom stilu kao Yealink MeetingBoard. Dodatna kamera ima namjenski utor i izgleda impresivno dok prati govornika tokom prezentacije, dok su OPS i ostali utori skriveni na stražnjoj strani, tako da je dizaj uređaja besprijekoran. Dodatno, na vrhu su trake LED svjetlosne signalizacije koje vas obavještavaju o statusu Yealinka MeetingBoard uređaja ili vam pokazuje na koju stranu su fokusirne kamere 6x/12x tokom video poziva.

Soba za sastanke i učionica

Yealink MeetingBoard već je sam po sebi odličan alat za korištenje u obrazovnim scenarijima. Dolazi s 4 olovke koje su dizajnirane da simuliraju osjećaj pisanja na pravom papiru, a ne na staklenoj površini. U slučaju da više volite koristiti fizičke ploče, možete povezati kameru za sadržaj na Yealink MeetingBoard i dijeliti sadržaj napisan na fizičkoj ploči s online učesnicima. Yealink kamera za sadržaj dolazi sa zidnim nosačem koji se postavlja iznad fizičke ploče. Dok pišete, softver prati vaše pisanje putem kamere i šalje u online sastanak. Posebna funkcija ovog softvera je da prepoznaje pisanje i u slučaju da stanete ispred ploče kako bi nešto napisali, postavlja tekst iznad vas, tako da ne prikrivate tekst dok pišete.

Sigurnost

Klijenti Yealink MeetingBoarda variraju od malih poduzeća do banaka, državnih institucija, multinacionalnih kompanija, itd. Ono što im je svima zajedničko je da žele profesionalno rješenje na visokom nivou koje pruža najbolje korisničko iskustvo i najviši nivo sigurnosti, što dokazuju i međunarodno priznati certifikati za sigurnost.

Yealink je u skladu s svim važećim EU propisima o zaštiti podataka, a dovršio je i nezavisnu procjenu usklađenosti s GDPR-om koju provodi TÜV Rheinland. ISO/IEC 27001 je najpriznatiji svjetski standard za upravljanje sigurnošću informacijskih sustava, a njegova akreditacija potvrđuje da je Yealink implementirao najbolje prakse informacione sigurnosti. Yealink također ima certifikat ISO/IEC 20000-1:2018.

Yealink platforma za upravljanje uređajima temelji se na Microsoft Azureu, koji pruža robusnu infrastrukturu koja je dizajnirana za zaštitu osjetljivih podataka.

Ukoliko trebate dodatne informacije kontaktiraj nas na broj 033 688 002, putem e-mail-a [email protected] ili posjeti najbližu Imtec poslovnicu.

PODIJELI NA DRUŠTVENIM MREŽAMA:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp