NOVOSTI

ZA KVALITETNU ZAŠTITU POTREBAN VAM JE BITDEFENDER

Čitav svijet vodi bitku kako da se zaštiti od zlonamjernih napada i skoro da ne protekne dan da se u medijskom prostoru ne obrađuje tema o cyber sigurnosti. Za ovu bitku iz Imtec-a su odabrali Bitdefender kao jedno od vodećih globalnih antivirusnih rješenja. 

Detekcija i reakcija krajnje tačke (Endpoint Detection and Response-EDR) je sistem zaštite krajnjih tački koji integriše stalno praćenje u realnom vremenu, informacije o krajnjoj tački, prikupljanje informacija,  mogućnosti detekcije i što je najvažnije ima automatske mjere reagovanja.

Ukoliko želite da se uvjerite u efikasnost Bitdefendera kliknite OVDJE za besplatan probni period od 30 dana bez ograničenja.

Šta je Bitdefender Security? 


Bitdefender je globalni lider u cyber sigurnosti koji pruža vrhunska rješenja za prevenciju, otkrivanje i odgovor na napade. Malim i srednjim organizacijama Bitdefender nudi rješenja za kibernetičku sigurnost s vodećom sigurnosnom učinkovitošću i upotrebljivošću.


Uz analizu zlonamjernog softvera i sigurnosne funkcije u stvarnom vremenu, Bitdefender Security pruža pouzdanu zaštitu za bilo koji uređaj. Bitdefender također pruža zaštitu od ransomwarea i phishing napada. 

Kada je u pitanju prepoznavanje i sprječavanje zlonamjernog softvera, Bitdefender ima jaku reputaciju i to je njegova najjača fokusna tačka. 


Kako bi pomogao u ciljanim pretragama i vještije reagirao, sistem sadrži tehnologije korelacije među krajnjim tačkama. Ovo spaja preciznost i duboku sigurnosnu pozadinu EDR zaštite sa predstavljanjem prijetnji na administrativnom nivou. GravityZone EDR Cloud omogućava predstavljanje opasnosti na nivou organizacije, što pomaže korisnicima da koncentrišu upite i efikasno reaguju.


Bitdefenderov antivirusni program dobio je visoke ocjene od stručnjaka za svoju sposobnost identifikacije zlonamjernih softvera kao i za sprječavanje novih vrsta prijetnji. 


U slučaju cyber napada, opcija  “scenarij spašavanja” će automatski ponovo pokrenuti vaš računar i izvršiti daljnje popravke. Funkcija “autopilot” funkcionira tako što predlaže korake za očuvanje sigurnosti vaše mreže, dok je „optimizator“  karakteristika premium izbora koja povećava brzinu i efikasnost.

 

Prema Bitdefenderu, virusne definicije sistema se ažuriraju više od stotinu puta dnevno. Iz Bitdefendera navode da se sveobuhvatne nadogradnje softvera objavljuju više puta godišnje, uglavnom svakog mjeseca, dok se ažuriranja antivirusnih programa i softvera izvode automatski i bez potrebe za intervencijama krajnjih korisnika.

Prednosti Bitdefender sigurnosti 


 • Sofisticirana analitika rizika. Kako bi otkrio, odredio prioritet i ponudio preporuke za smanjenje prijetnji korisnika, mreže i krajnjih tačaka, Bitdefenderov sofisticirani mehanizam za analizu rizika konstantno analizira korporativni rizik koristeći stotine kriterija, uključujući terminale ali i društvene interakcije.
 • Vodeća detekcija prijetnji u industriji. Tehnologija GravityZone Endpoint Detection and Response (EDR) prepoznaje napade nultog dana, napade bez datoteka i zlonamjerni softver u realnom vremenu. Analiza pretnji i sakupljač događaja zasnovan na Cloud-u daju prioritet bezbednosnim događajima na listu incidenata za istragu i reagovanje uz kontinuirano praćenje krajnjih tačaka.
 • Odziv i detekcija unakrsnih krajnjih tački. Omogućujući dijagnozu sofisticiranih napada koji uključuju brojne terminale u hibridnim mrežama, tehnologija korelacije unakrsnih krajnjih tački podiže ljestvicu za identifikaciju prijetnji i svijest o njihovom sigurnosnom rješenju za prevenciju i odgovor krajnje tačke (EDR). 
 • Vizualizacija na organizacionom nivou. Opterećenje IT zaposlenika je smanjeno potpunim vizualizacijama zlonamjernog ponašanja koje je poboljšano pozadinskim informacijama i prijetnjama. Podržava usklađenost pomažući u identifikaciji zaštitnih rupa i efekata incidenta.
 • Racionalizacija istraživanja i reagovanja. IT osoblje može bolje razumjeti vektore napada i rupe u zaštiti na licu mjesta uz korištenje inventivne i jednostavne grafike Bitdefender EDR-a koja je bogata informacijama i podacima o riziku. Ovim predstavljanjima smanjuje se opterećenje IT zaposlenika, što također pojednostavljuje istragu i reagovanje. Članovi osoblja mogu odmah pokrenuti sumnjiva korisna opterećenja u kontrolisanom, virtuelnom okruženju koristeći sandbox analizator da identifikuju i eliminišu zlonamerne aktivnosti.
 • Funkcije nadzora i upozorenja koje štede vrijeme. IT timovi štede vrijeme i smanjuju nepotreban rad koristeći prilagodljive kontrolne table, obavještenja e-poštom i kompletne alate za izvještavanje kako za trenutne tako i za planirane podatke, a sve se kontroliše sa jedne kontrolne table. 

Bitdefender sigurnosna rješenja 

 

Moderna zaštita malih poduzeća od Bitdefendera smanjuje mogućnost sigurnosnog kompromisa koji bi mogao usporiti vaše mreže i dovesti vašu kompaniju u opasnost.

Vaše krajnje tačke su zaštićene GravityZone-om, a vi imate mir koji dolazi s proizvodom koji redovno nadmašuje standardne SMB sigurnosne proizvode.

Kako se Bitdefender EDR koristi?


Bitdefender GravityZone XDR tehnologija služi kao temelj za Bitdefender Endpoint Detection and Response (EDR) proizvod baziran na Cloud-u. Svaki EDR agent instaliran na terminalima vaše kompanije uključuje snimač incidenata koji stalno prati krajnju tačku i bezbjedno prenosi uvide i informacije o neobičnim događajima glavnom kontrolnom centru GravityZone. 


Prikupljanjem i filtracijom podataka o krajnjim točkama i generiranjem prioritetnih, organizacijskih perspektiva zaštitnih događaja u kontrolnom centru, Bitdefender mehanizam za upoređivanje krajnjih točaka omogućava menadžerima da brzo analiziraju i učinkovito rješavaju rizike. 

Bitdefender je globalni lider u cyber sigurnosti, pružajući vrhunske tehnologije za prevenciju prijetnji, otkrivanje i odgovor. 


Malim i srednjim organizacijama, Bitdefender nudi rješenja za kibernetičku sigurnost s vodećom sigurnosnom učinkovitošću i upotrebljivošću. Kako bi revolucionirao i unaprijedio digitalna iskustva, Bitdefender je posvećen zaštiti poduzeća i pojedinaca diljem svijeta od cyber kriminala. Bitdefender je vođen željom da bude najugledniji pružatelj usluga cyber sigurnosti na svijetu.

Ukoliko se odlučite za Bitdefender Gravity zone nudimo vam:

 1. Konsalting pri odabiru strategije i modela sigurnosti
 2. Odabir odgovarajućeg hardverskog i softverskog rješenja
 3. Isporuku i instalaciju odabranog rješenja
 4. Usluge podešavanja sigurnosnih politika
 5. Edukaciju vašeg osoblja za upravljanje sigurnosnim rješenjem
 6. Post prodajnu podršku u slučaju sigurnosnih prijetnji.

Provjerite zašto je Bitdefender GravityZone jedno od najboljih rješenja na svijetu i testirajte besplatno na period od 30 dana bez ograničenja. Za besplatno testiranje prijavite se OVDJE.

Ukoliko trebate dodatne informacije kontaktiraj nas na broj 033 688 002, putem e-mail-a [email protected] ili posjeti najbližu Imtec poslovnicu.

PODIJELI NA DRUŠTVENIM MREŽAMA:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp