NOVOSTI

ZABORAVITE NA PROBLEME SA POHRANOM UZ NAS UREĐAJ

Zaboravite na nedostatak prostora za arhiviranje, poteškoće pri dijeljenju podataka i brigu da čete izgubiti podatke. NAS uređaji preuzimaju brigu o vašoj arhivi i osiguravaju da su svi podaci sigurni i spremni za dijeljenje u sigurnom okruženju, a Imtec stručna lica su tu da vam pomognu da izaberete idealan NAS uređaj za pohranu podataka. 

NAS uređaj je uređaj za arhiviranje podataka koji je povezan na mrežu, te kao takav omogućava skladištenje i preuzimanje podataka sa centralne lokacije. NAS uređaje mogu koristiti ovlašteni korisnici mreže ili klijenti sa pristupom. Fleksibilni i proširivi, NAS uređaji mogu proširiti kapacitet po potrebi. NAS se može uporediti sa privatnim cloud-om u vlastitoj režiji sa kojim imate potpunu kontrolu, a najveća prednost mu je što je dugoročno isplativiji, brži i sigurniji od javnog cloud-a.

Zašto je NAS idealno rješenje za mala i srednja preduzeća?

NAS pruža skalabilnu, fleksibilnu i dinamički nadogradivu infrastrukturu koja zadovoljava potrebe brzorastućih kompanija koja zahtijevaju eksponencijalni rast kapaciteta pohranjivanja i upravljanja kritičnim nestrukturiranim velikim podacima.

  • Jednostavan je za upotrebu, tako da možda neće biti potreban posvećeni IT stručnjak.
  • Niži troškovi
  • Sigurnosna kopija podataka je jednostavna tako da joj uvijek možete pristupiti kada vam zatreba
  • Odličan u centraliziranju pohrane podataka na siguran i pouzdan način
  • NAS čini podatke uvijek dostupnim što omogućava zaposlenicima da sarađuju i brzo reaguju.
  • NAS-u se može pristupiti daljinski putem mrežne veze što omogućava zaposlenima da rade s bilo kojeg mjesta i u bilo koje vrijeme.

Prednosti NAS uređaja

NAS postaje sve popularniji, a popularnost raste iz dobrih i opravdanih razloga. Najbolje iskustvo je moguće sa NAS serverima jer vam omogućavaju pristup podacima kompanije 24/7. NAS serveri pružaju velike konkurentske prednosti, poboljšavaju nivoe usluga za korisnike i proširuju domet saradnje u svim projektima, u bilo kojoj kompaniji. 

Koja je upotreba NAS uređaja?

NAS omogućava korisnicima da efikasnije dijele podatke i sarađuju. Ovo je korisno za vanjske timove kojima je potreban daljinski pristup ili koji rade u različitim vremenskim zonama. NAS se može povezati na bežični ruter kako bi se omogućilo uposlenicima izvan ureda da pristupe datotekama s bilo kojeg računala ili mobilnog uređaja koji ima mrežnu vezu. Organizacije često koriste NAS okruženje za izgradnju privatnog ili ličnog cloud-a.

Neki NAS proizvodi se mogu koristiti u velikim kompanijama. Neki su dizajnirani za mala preduzeća ili kućne kancelarije. Uređaji obično imaju najmanje dva odeljka za disk jedinice. Sistemi sa jednim ležištem mogu se koristiti za manje kritične podatke. Enterprise NAS oprema ima naprednije karakteristike podataka koje pomažu u upravljanju pohranom. Ovakvi uređaji obično uključuju najmanje četiri ležišta za disk jedinice. Dok razmišljate koji bi NAS urađaj bio idealan za vas, Imtecovu ponudu NAS uređaja možete pogledati OVDJE.

Za siguran Backup napravite plan 3-2-1 

3-2-1 plan sigurnosnog kopiranja je primarna metoda za sigurnost i zaštitu podataka, dok ga (HBS) Hybrid Backup Sync čini izuzetno jednostavnim.  Potrebno je izraditi plan kopiranja, a Hybrid Backup Sync preuzima ostale radnje. Oporavak podataka uz user-friendly web GUI je brz i omogućava nam da vrijeme prekida rada u slučaju da se dogodi katastrofa svedemo na minimum.

NAS Backup rješenja nude univerzalni portal za pristup vašim podacima bilo kad i bilo gdje i sinkronizaciju svih vaših datoteka na različitim platformama, uključujući Windows, MacOS, Linux, Android i iOS.

Kreiranje RAID polja, korisničkih računa, opcijama dijeljenja podataka, planiranom automatskom backupu, backupu u realnom vremenu, sinkronizacijom sa public cloud (Google drive, Amazon, Dropbox, itd.) ili neki drugim vanjskim uređajem su samo neke od mogućnosti navedenih rješenja.

ukoliko imate poteškoća da sami odaberete opremu i uradite implementaciju, Imtec  sa svojim stručnim osobljem vam nudi kompletno NAS Backup rješenje prilagođeno Vašim potrebama:

  • Konsalting
  • NAS storage + HDD/SSD
  • Konfiguracija i instalacija
  • Puštanje u rad

Imtec je zastupnik za Synology i Qnap NAS uređaje


Za dodatne informacije kontaktirajte nas na broj telefona 033 688 002, e-mail adresu [email protected] ili posjetite jednu od naših poslovnica.

Ukoliko ste zainteresovani za implementaciju NAS rješenja u vaše poslovno okruženje, ponudu možete zatražiti OVDJE

PODIJELI NA DRUŠTVENIM MREŽAMA:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp