NOVOSTI

ZAŠTO BI ROBOTEL SMARTCLASS TREBAO BITI DIO SVAKE JEZIČKE UČIONICE?

U potrazi ste za idealnim načinom učenja stranih jezika? Robotel SmartClass je prava digitalna učionica koja nudi više nego što možete zamisliti.

Ne tako davno Imtec je imao posjetu predstavnika Robotela tokom koje je prezentirana SmartClass jezička aplikacija i sve mogućnosti koje ona nudi. Obzirom da smo još uvijek pod dojmom posjete odlučili smo da podijelimo sa vama sve prednosti aplikacije. Slobodno možemo reći da je Robotelova aplikacija SmartClass Hub pozitivan primjer kako se tehnologija koristi za unapređenje ljudskih potreba u savladavanju stranih jezika, a da u isto vrijeme ne zamjenjuje čovjeka, već mu služi kao podrška u prenošenju znanja na druge osobe koje su zainteresovane za proširenje vlastitog jezičkog znanja. SmartClass Hub je istinski alat svakog profesora/nastavnika koji olakšava rad sa studentima, ubrzava proces i dovodi do izvanrednih rezultata pri učenju.

Kao što smo rekli u uvodnom djelu, danas je teško zamisliti učenje jezika bez pomoći tehnologije. Kada odemo na pretraživače uvjerimo se da postoji mnogo aplikacija, web stranica, programa, internetskih resursa koji su dostupni nastavnicima i učenicima, ali je teško odlučiti koju koristiti, koju ne, a još teže znati koja nudi najbolje i najefikasnije rezultate u procesu učenja. Ukoliko tražite sveobuhvatno rješenje za podučavanje jezika koje vas neće zamijeniti kao nastavnika, već vas podržati u dovođenju vaših učenika na viši nivo usvajanja jezika, SmartClass bi mogao biti upravo ono što vam treba za postizanje fantastičnih rezultata.

Robotel SmartClass HUB je rješenje za učenje jezika!

 

SmartClass HUB je srž rješenja, jer nudi odličnu platformu za nastavnike da kreiraju, dodjeljuju i ocjenjuju aktivnosti učenika. Ovisno o vlastitim potrebama, nastavnici mogu dodati digitalnu SmartClass LIVE jezičku labaratoriju koja se može prilagoditi potrebama njihovih obrazovnih ustavnova. Ono što je bitno istaknuti i što je definitivno veliki plus je činjenica da SmartClass nudi nastavne sadržaje i programe sa preko 4800 aktivnosti spremnih da budu dodijeljeni studentima za progresivan rad. Nastavni pan i program su osmislili nastavnici jezika i trenutno su dostupni na engleskom, njemačkom, španskom i arapskom jeziku, dok se bez obzira na pomenuti nastavni plan SmartClass može koristiti za učenje i drugih jezika.

Pogledajmo neke od ključnih prednosti koje će SmartClass ponuditi vama, studentima i vašoj obrazovnoj instituciji.

 

  • Individualizirana nastava: SmartClass omogućava nastavnicima da bez obzira na broj učenika u učionici, nastavnici mogu pružiti individualnu nastavu svakom učeniku pojedinačno. Učenici mogu raditi vlastitim tempom, fokusirati se na svoje specifične potrebe i slabosti, bez osjećaja pritiska od ostatka razreda. 
  • Vježbanje i ponavljanje: Ponavljanje je ključno za učenje jezika, a SmartClass rješenje pruža savršenu priliku studentima da vježbaju izgovor. Tokom rada mogu slušati izvorne govornike, vježbati izgovor, razvijati vokabular i ovladati gramatičkim vještinama. 
  • Poboljšana tehnologija: Smart Class nudi najnoviju tehnologiju učenja jezika koja uključuje multimedijalne alate, interaktivni softver i umjetnu inteligenciju. Ovi alati pomažu studentima da razumiju i bave se stranim jezikom na jedan interaktivniji i dinamičniji način. 
  • Povećana motivacija: Pružajući učenicima zabavno i interaktivno okruženje za učenje, SmartClass će povećati motivaciju i angažman učesnika u procesu učenja. To automatski dovodi do viših nivoa učešća i boljih rezultata učenika.
  • Poboljšane vještine slušanja i govora: SmartClass pruža priliku studentima da slušaju izvorne govornike i uz vježbu razvijaju vlastite govorne vještine. Ovo pomaže učenicima da razviju sluh za jezik, kao i da izgrade samopouzdanje da se sami upuste u konverzaciju na stranom jeziku. 

Ukoliko tražite smislen način da integrišete tehnologiju u vlastiti nastavni proces, te pomognete svoje studente da govore na targetiranom jeziku, SmartClass je sve što vam je potrebno za ostvarivanje tog cilja. Za sami kraj bi istaknuli niz prednosti, a to su individualizirane instrukcije, vježbanje i ponavljanje, poboljšana tehnologija, povećana motivacija, te poboljšanje vještina slušanja i govora jezika koji se uči. 


Ukoliko želite saznati više o SmartClass rješenju za učenje jezika, kako ga implementirati ili dobiti demo da se uvjerite kako funkcionira budite slobodni da nas kontaktirate, a stručno osoblje iz Imtec-a  će vam rado izaći u susret i upoznati vas sa prednostima ove fantastične jezičke aplikacije.  Sama činjenica da je Robotel lansirao SmartClass u preko 20.000 školskih ustanova širom svijeta govori dovoljno sama za sebe. 


Ponudu za SmartClass možete pogledati OVDJE, a za dodatne informacije kontaktirajte nas na broj telefona 033 688 003, e-mail adresu [email protected] ili posjetite jednu od naših poslovnica.

PODIJELI NA DRUŠTVENIM MREŽAMA:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp