NOVOSTI

KOMPANIJA IMTEC JE BILA SPONZOR I UČESNIK 7. NAUČNO-STRUČNE KONFERENCIJE INN&TECH

23. januara 2024. godine održana je 7. naučno-stručna konferencija Inn&Tech u Hotelu Hills u Sarajevu. Kompanija Imtec d.o.o. je bila jedan od sponzora i učesnik konferencije.  

Cilj Inn&Tech konferencije je razvijanje i podizanje opće svijesti o značaju tehnike, tehnologije, tehničke kulture, inovativnosti, inovatorstva i IT tehnologija za društveni interes, kroz sinergiju obrazovnog, privrednog i naučnog sektora, a sve u cilju konkurentnog i ekonomski stabilnog društva.

Ova konferencija je okupila više od 350 učesnika, a među njima i predstavnike vlasti, nastavnike i profesore, privrednike, učenike i mlade inovatore. Tema u fokusu ove 7. Inn&Tech konferencije je umjetna inteligencija, njen značaj u procesu obrazovanja, te razumijevanje promjena koje donosi sa sobom.

Kompanija Imtec d.o.o. je vodeća IT kompanija u BIH u domenu podrške digitalizacije obrazovanja. Imtec, pored sponzorske podrške Inn&Tech konferenciji, dao je veliki doprinos kroz učešće u panel diskusiji i prezentaciji rješenja za inovativniji i kvalitetniji nastavni proces.

Tokom prve panel diskusije pod nazivom „Obrazujemo li mlade za ono što ih čeka“ riječ je uzeo i Jasmin Popaja, izvršni direktor Imtec-a. „Bitna stvar o kojoj moramo da razmišljamo svi je usmjeravanje djece ka onim zvanjima koje vole i za šta imaju afinitete, jer je sve češći slučaj da se odluče za izbore nametnute od okruženja. Također, moramo mladim dati priliku za razvijanje emotivne inteligencije i socijalnih vještina. Kompanije trebaju da razumiju da smo ušli u eru vrjednovanja znanja, pa svoj fokus trebaju staviti na to da grade sredine u kojima će mladi ljudi moći rasti i napredovati, te gdje će se cijeniti njihove etičke vrijednosti“,  zaključio je Popaja.

Tokom konferencije održavao se i 2. sajam inovacija, a Imtec je na izlagačkom štandu predstavio interaktivna rješenja kompanija Robotel, Sharp/NEC i EPSON. Merim Stupar, menadžer projektne prodaje, je imao priliku prisutnim predstaviti kompaniju Imtec i rješenja koja Imtec kao kompanija nudi. Također, predstavljeni su svi značajni projekti na kojima je Imtec radio u prethodnom periodu, pokazujući širinu ponude i usluga. “Na događaju “Spajamo tehnologiju i obrazovanje“, koji smo organizovali u decembru, smo imali priliku čuti sve izazove u korištenju i pronalasku sredstava za nabavku digitalnih učila s kojima se nastavnici i profesori susreću, te smo im se stavili na raspolaganje u rješavanju tih izazova. Pored toga, važno je naglasiti da za sva rješenja koja nudimo obrazovnom sektoru posjedujemo interne resurse za implementaciju  istih u obrazovnom procesu i pružimo najkvalitetniju podršku korisnicima u smislu dodatnog educiranja nastavnika za korištenje”, istakao je Merim Stupar.

Imtec d.o.o. je još jednom pokazao da je partner ka boljem i kvalitetnijem obrazovanju, te da će uvijek podržati konferencije i događaje koje za cilj imaju poboljšanje nastavnog procesa, prezentaciju usvojenih znanja i pozitivnih praksi, te da će pronalaziti inovativnija i bolja rješenja vođeni motom – Spajamo tehnologiju i ljude.

PODIJELI NA DRUŠTVENIM MREŽAMA:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp